automobile plug-in hybrid

BMW X3 a primit și versiunea plug-in hybrid xDrive30e

Noul BMW X3 xDrive30e
Noul BMW X3 xDrive30e este deja al treilea Sports Activity Vehicle (SAV) din actuala gamă de modele a mărcii care dispune de tren de rulare plug-in hybrid drive şi transfer al puterii la toate cele patru roţi, oferind versatilitate, experienţa condusului pur electric, precum şi niveluri remarcabil de reduse ale consumului şi emisiilor. 

Enel X România va instala circa 2.500 de puncte de încărcare dedicate mașinilor electrificate

Enel X - retea incarcare masini electrice
Enel X România a dezvăluit astăzi ambițiosul plan de dezvoltare a celei mai mari rețele dedicate stațiilor de încărcare pentru automobilele electrice și plug-in hybrid. Astfel, în perioada 2019-2023 vor fi puse în funcțiune circa 2.500 de astfel de puncte de încărcare.

Toyota a vândut în 2017 peste 1.5 milioane de mașini electrificate

Toyota Prius plug-in hybrid
Toyota a vândut la nivel global în 2017 peste 1.52 milioane de vehicule electrificate, valoare ce depășește cu opt procente performanțele anului precedent. Totodată, constructorul nipon a atins deja în avans targetul setat pentru 2020 și care prevedea comercializarea a peste 1.5 milioane de mașini "verzi" în fiecare an.

SKODA VISION X - conceptul ce prefigurează un viitor crossover hibrid de segment B

SKODA VISION X - schita Geneva 2018
SKODA va prezenta anul acesta la Geneva conceptul VISION X - studiu de design ce prefigurează un viitor crossover urban ce va fi plasat în gama cehilor sub KAROQ. Mai mult, conceptul VISION X va beneficia și de un sistem de propulsie plug-in hybrid.

Mai mult de jumătate dintre mașinile vândute în 2017 în Norvegia au fost modele electrificate

BMW i3
Mașinile electrice și hibrid au reprezentat mai bine de jumătate din totalul vânzărilor de automobile din Norvegia în 2017, statul scandinav devenind astfel prima țara unde modelele electrificate depășesc mașinile diesel sau pe benzină în preferințele clienților.

Europenii cumpără din ce în ce mai multe mașini electrice și hibrid

Vanzari masini electrice si hibrid UE - Sem I 2017
Conform celei mai recente statistici publicate de ACEA (Asociația Constructorilor de Automobile din Europa), vânzările de mașini electrice au crescut cu aproape 50% în prima jumătate a anului 2017. Trendul vădit ascendent este completat de plusul de peste 61 de procente bifat în cazul automobilelor hibrid (214.208 unități, mare parte dintre ele Toyota și Lexus), dar și de creștere de 27.5% marcată pe segmentul mașinilor plug-in hybrid (48.407 exemplare).

Norvegia este de departe cea mai mare piață europeană pentru mașinile "verzi"

BMW i3 - incarcare Kaufland Ploiesti
Norvegia devine ușor ușor "Raiul" automobilelor electrice sau hibrid, acestea ocupând în ultima vreme aproape jumătate din totalul vânzărilor de mașini noi din țara scandinavă.
Subscribe to RSS - automobile plug-in hybrid