Știri

Noul Jaguar F-PACE - primul SUV din istoria firmei britanice

Fotocredit: 

Jaguar
Noul Jaguar F-PACE
Jaguar a prezentat în sfârșit mult așteptatul F-PACE, primul SUV construit vreodată de firma britanică. Show-ul de prezentare a avut loc la Salonul Auto de la Frankfurt, acolo unde noul F-PACE a făcut un "loop" de 360 de grade, la fel ca un avion specializat în spectacole aviatice.
 
Construit pe noua platformă LAA (Lightweight Aluminium Architecture), aceeași ce stă la baza noilor XE și XF, noul Jaguar F-PACE duce mai departe designul popularizat deja de modelele amintite mai sus, dar și de super-carul F-TYPE. Regăsim linii familiare portofoliului actual Jaguar. Interiorul este și el tipic Jaguar, planșa de bord fiind dominată de un display cu diagonala de 12 inch.
 
Alura sportivă, greutatea redusă și dimensiunile unui SUV de clasă medie îl plasează pe Jaguar F-PACE în segmentul lui Porsche Macan, cu care va concura direct.
 
Gama de motorizări include un diesel de 2.0 litri ce oferă 180 de CP, un alt diesel V6 de 3.0 litri și 300 de CP, precum și un V6 pe benzină, tot de 3.0 litri și care dezvoltă 380 de CP. Cea mai mică motorizare este oferită pe versiunea cu tracțiune spate, în timp ce celelalte două își distribuie puterea pe toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte.
 
Suspensiile împrumută arhitectura de la F-TYPE, opțional putând fi montat un sistem adaptiv ce reglează tăria și înălțimea amortizoarelor în timp real, în funcție de condițiile de drum.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: