Știri

Noul Volkswagen Polo ni se înfățișează în primele fotografii neoficiale

Fotocredit: 

Autocar
VW Polo 2018
 
Volkswagen va lansa o nouă generație Polo în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, însă suspansul legat de cum va arăta micul model pare deja rupt de primele imagini în care acesta apare chiar în versiunea de serie.
 
Suprinse undeva în Africa de Sud, fotografiile ne înfățișează un Polo ce continuă fidel liniile generației precedente, dar cu modificări serioase atunci când vorbim de blocurile optice. Partea frontală îl apropie de fratele mai mare Golf, prin farurile masive ce înlobează desenul tridimensional al luminilor de zi cu LED, în timp ce spatele duce mai departe ideea stopurilor rectangulare.
 
Construit pe aceeași platformă utilizată și de noul SEAT Ibiza sau de viitoarea SKODA Fabia - MQB A0 - noul Volkswagen Polo va fi ușor mai mare decât vechiul model, din toate punctele de vedere. Lungimea, lățimea și ampatamentul au căpătat astfel un plus, lucru ce se va răsfrânge pozitiv asupra spațiului oferit pasagerilor, dar și la capitolul volum al portbagajului.
 
În privința interiorului, este de așteptat ca cea de-a șasea generație Polo să plusese prin tehnologii consacrate de Golf, cum ar fi ceasurile de bord digitale sau sistemul de infotainment cu ecrane tactile de mari dimensiuni.
 
Sub capotă, "vedeta" va fi noua unitate TSI de 1.0 litru, introdusă recent pe mai toate modelele Grupului VW din segmentele B și C, la care se vor adăuga TSI-ul de 1.5 litri, dar și TDI-ul de 1.6 litri. Nu va lipsi din gamă sportivul Polo GTI, despre care zvonurile spun că va utiliza un motor 2.0 TSIcapabil să furnizeze cu ușurință peste 200 de CP.
 
Sursa: Autocar

Categorie: 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: