Știri

Noul Volvo S90 a fost prezentat oficial - iată primele imagini şi detalii

Fotocredit: 

Volvo
Noul Volvo S90
Noul Volvo S90 a fost prezentat oficial, suedezii aruncând în lupta din clasa mare premium un automobil cu totul aparte, avand un scop clar -  să fure din clientela deja consacratelor BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Class şi Audi A6.
 
Echipat cu o serie impresionantă de noi tehnologii, de la sisteme de siguranţă de ultimă generaţie şi până la aplicaţii şi servicii on-line cu suport de cloud, noul Volvo S90 se vrea a fi încă o dovadă a transformării pe care Volvo o parcurge în ultimii ani.
 
"Cu lansarea lui XC90 ne-am declarat foarte clar intenţiile. Cu noul S90 suntem deja în cărţi. Investiţiile de aproape 11  miliarde de dolari făcute în ultimii cinci ani demonstrează nu numai ce este Volvo, dar şi ce poate deveni pe viitor - o marcă revigorată şi relevantă pentru piaţă", a declarat Hakan Samuelsson, preşedinte şi CEO al Volvo Car Group.
 
Cum era de aşteptat, la nivel estetic noul Volvo S90 preia elementele esenţiale care au făcut din XC90 un "hit". Farurile cu semnătura în T sau interiorul dominat de ecranul tactil de pe planşa de bord sunt poate cele mai relevante. NU este prea mult de comentat la acest capitol, asemănările fiind mai mult decât evidente.
 
Frapează însă estetica părţii din spate a caroseriei, cu blocurile optice total ieşite din tiparele cunoscute până acum la Volvo. Designul părţii posterioare afişat de S90 poate doar să placă din prima sau să creeze sentimente de repulsie, iremediabile.
 
Noul Volvo S90 vine echipat cu sisteme precum Pilot Assist, care aduce şi mai aproape de realitate tehnologia maşiniii autonome sau City Safety - un sistem ce permite detecţia animalelor ce intra pe şosea, atât noaptea cât şi ziua.
 
Motorizările aşteptate să fie disponibil pe S90 vor face parte din noua familie Drive-E, vârful de gamă fiind deja cunoscutul T8 Twin Engine plug-in hybrid, ce echipează XC90.
 
Noul Volvo S90 va fi lansat oficial, în premieră mondială, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, din primăvara lui 2016.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: