Știri

Noul Volvo V40 a primit un facelift ce-l plasează mai bine în noua "familie" a suedezilor

Fotocredit: 

Volvo
Noul Volvo V40 facelift - 2017
Volvo a prezentat noul V40 facelift, compacta suedeză aliniindu-se din punct de vedere vizual alături de noile XC90, S90 și V90. Schimbările față de generația anterioară nu sunt însă dramatice, V40 păstrându-și silueta cu care ne-am obișnuit.
 
La exterior, principala schimbare care sare în ochi sunt blocurile optice cu luminile de zi LED în forma ciocanului lui Thor, o "semnătură" romovată de Volvo o dată cu noul XC90. Grila radiatorului este și ea restilizată, inspirând mai multă masivitate. Stopurile spate au fost și ele ușor modificate, formele generate de elementele optice cu LED fiind mult mai aproape de ultimele trenduri în materie.
 
Clienții pot alege de-acum noul Volvo V40 în alte cinci nuanțe de vopsea pentru caroserie, putând biga în configurator și noi jante din aliaj, cu design nou. Noul V40 facelift, de generație 2017, va împrumuta de la XC90 și identificarea nivelurilor de echipare prin elemente distinctive ale caroseriei.
 
La interior, Volvo poate personaliza noul V40 și mai mult, în funcție de preferințele consumatorilor. Sunt disponibile astfel noi tapițerii pentru scaune, un volan îmbrăcat în piele de diferite nuanțe sau elemente din aluminiu pentru planșa de bord și fețele de uși.
 
Sistemul de infotainment este compatibil cu aplicația Volvo On Call, prin intermediul căreia se pot controla diferite funcții ale mașinii, aplicație care a fost updatată pentru a putea comunica cu device-uri de genul Apple Watch, AndroidWera sau Microsoft Band 2.
 
Motorizările disponibile pentru noul Volvo V40 facelift vor fi aceleași ca și pentru generația precedentă, Volvo lucrând însă la o și mai bună eficiență a acestora. Astfel, cel mai mic diesel de 1.6 litri, D2, emite în aer doar 89 de grame de CO2 la fiecare km parcurs. Alături de el, clienșii mai au la dispoziție versiunile D3 și D4, ambele de 2.0 litri, precum și propulsoarele pe benzină T2, T3 și T4, sau performantul T5, ce oferă 240 de CP din litrajul de 2.5.
 
Update-urile noului V40 vor fi aplicate și variantelor V40 Cross Country sau R-Design.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: