Știri

O parte din producția Logan MCV va fi mutată în Maroc. Angajații din România nu vor avea însă de suferit

Fotocredit: 

Dacia
Dacia Logan MCV - generatia 2016
O parte din volumul de producție al modelului Dacia Logan MCV va fi mutat din fabrica de la Mioveni în uzina pe care Renault o deține la Tanger, în Maroc, potrivit declarațiilor făcute de directorul fabricii situate în nordul Africii.
 
Informația a fost ulterior confirmată și de către oficialii Dacia din România care, prin intermediul unui scurt comunicat de presă, spun că "această a doua industrializare nu impactează nici organizarea uzinei din Mioveni, nici activitatea şi nici salariaţii din România".
 
Liniile de asamblare de la Mioveni funcționează la ora actuală la capacitatea lor maximă, fapt pentru care iminenta lansare a celei de-a doua generații Duster a impus regândirea strategiei de producție pentru fabrica situată lângă Pitești. Decizia luată a impus așadar mutarea unei bune părți din producția Logan MCv spre Maroc, urmând ca noul Duster să completeze maximul posibil de producție la Mioveni.
 
În 2015, Logan MCV a fost produs în circa 40.000 de exemplare la Mioveni, valoare ce reprezintă aproape 10% din totalul mașinilor asamblate la noi.
 
Pentru a putea primi pe liniile de asamblare noul model, Renault va investi la Tanger în jur de 20 de milioane de euro, fiind angajați aici peste 500 de noi muncitori. La ora actuală, se produc în Maroc modelele Sandero, Sandero Stepway, Dokker, Dokker Van și Lodgy.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: