Știri

Opel a prezentat noul Mokka X

Fotocredit: 

Opel
Noul Opel Mokka X
Opel a prezentat astăzi faceliftul SUV-ului de mici dimensiuni Mokka, unul dintre primele automobile de acest gen apărute pe piață, într-un segment ce pur și simplu a explodat în ultima perioadă. Așadar, noul Mokka X vine cu o serie de modificări estetice substanțiale, atât la exterior cât mai els la interior, dar și cu un motor de nouă generație, turbo pe benzină.
 
Noua denumire Mokka X inaugurează strategia celor de la Opel de a-și denumi SUV-urile din portofoliu, viitoarele modele din această familie urmând a purta pe lângă nume și suficul X, care te duce cu gândul la capabilitățile de "joacă" în afara asfaltului.
 
Vândut până acum în peste 500.000 de exemplare micul SUV Opel, vândut de-acum înainte drept Mokka X, a primit la exterior elemente ce se aliniază estetic la noua gândire de design Opel, pusă în practică mai ales prin noua Astra. Astfel, blocurile optice au primit, pe lângă o schimbare de formă, elemente distinctive generate de luminile de zi cu LED, opțional fiind disponibile și în varianta autoadaptivă, tot cu LED. Noul sistem AFL LED adaptează automat modelul de iluminare al farurilor la situaţia de conducere, astfel încât să fie asigurată cea mai înaltă performanţă de iluminare fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi. Acest sistem înlocuieşte sistemul adaptiv anterior cu becuri BiXenon.
 
Interiorul este capitolul la care noul Opel Mokka X este cel mai mult schimbat, planșa de bord având o nouă formă și implicit o nouă organizare, cu noua Astra drept sursă de inspirație. Numărul mare de butoane de la vechea generație a fost redus prin implementarea unui ecran tactil de 7 inch prin intermediul căruia se pot controla toate funcțiile sistemelor de infotainment. 
 
La fel ca noul Opel Astra, Mokka X va fi disponibil încă de la lansare cu toate serviciile Opel OnStar. Opțional sunt disponibile două variante ale sistemului IntelliLink, ce integrează aplicațiile Apple CarPlay şi Android Auto.
 
După ce a primit și noua generație de motoare diesel de 1.6 litri, noul Mokka X va putea fi comandat și în combinație cu noul propulsor turbo pe benzină de 1.4 litri care dezvoltă 152 de CP. Cuplul motor este trimis la toate cele patru roțile prin intermediul unei cutii de viteze automate cu șase trepte, dar și cu ajutorul tracțiunii integrale adaptive, ce folosesște un ambreiaj multi-disc electromagnetic pentru repartizarea puterii la roți. În mod normal tracțiunea este asigurată doar de puntea față, iar în funcție de starea drumului și de necesități se poate transfera cuplul și spre roțile spate, până la un raport maxim de 50:50.
 
Noul Opel Mokka X va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva, urmând a ajunge în showrrom-urile din România la începutul toamnei lui 2016.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: