Știri

Peugeot 2008 a primit un facelift discret, alături de o nouă versiune disponibilă - GT Line

Fotocredit: 

Peugeot
Noul Peugeot 2008 facelift GT Line - 2016
Peugeot a aplicat un facelift ușor crossover-ului 2008, model ce s-a situat în topul trei al celor mai bine vândute SUV-uri de clasă mică din Europa, în 2015. Schimbările faceliftului aduc modificări discrete elementelor de caroserie, precum și un nou nivel de echipare disponibil - GT Line - ce putea fi ales până acum pe modelele 208, 308 și 508.
 
Estetic, noul Peugeot 2008 ni se prezintă cu o grilă a radiatorului schimbată, extensiile din plastic ce protejează bosajele roților și prin pragurile in același material, care sporesc impresia unei mașini capabilă să se aventureze pe suprafețe ce nu au nimic în comun cu asfaltul. Farurile au o tentă întunecată, iar blocurile optice spate au primit noi elemente 3D, ce imită ghearele unui leu și produc un efect spectaculos, mai ales pe timpul nopții.
 
Pentru a accentua formele caroseriei este disponibilă și o nouă culoare - Ultimate Red - introdusă pentru prima dată de Peugeot pe noul 308 GTi. Sunt disponibile acum în configurator un total de nouă nuanțe pentru vopseaua caroseriei.
 
Pe lângă nivelurile de echipare cunoscute - Access, Active și Allure - noul Peugeot 2008 poate fi comandat și în versiunea GT Line, care adaugă elemente sport și o combinație coloristică pe note roșu/negre.
 
GT Line aduce jante din aliaj ușor pe 17 inch cu design Eridan, vopsite în negru lucios, în timp ce elementele caroseriei finisate uzual în crom au fost vopsite în negru mat - marginea grilei frontale, capacele farurilor de ceață sau ale oglinzilor laterale, precum și barele de pe acoperiș. Grila frontală găzduiește inscripția PEUGEOT scrisă cu litere roșii.
 
Atmosfera sportivă este continuată și la interior, cu pragurile cromate  ce găzduiesc logo-ul Peugeot. pedalier din aluminiu sau covorașe din velur cu cusături roșii. Tușele de roșu sunt prezente și la tapițeria scaunelor, pe fețele de uși, schimbătorul de viteze și frâna de mână sau pe volan. Nici centurile de siguranță nu "au scăpat" de decorarea cu elemente roșii. Șoferul beneficiază de ergonomia adusă de conceptul i-Cockpit, putând să fie informat suplimentar prin intermediul unui head-up display iluminat cu ajutorul unor LED-uri de culoare ...roșie.
 
Garda la sol de 16 cm lucrează "mână-n mână" ci sistemul Grip Control, pentru a oferi cele mai bune capabilități de parcurgere a drumului, în funcție de condițiile suprafețelor de rulare. Grip Control vine cu cinci moduri distincte ce pot fi alese de către șofer - Standard, Snow, All-Terrain, Sand și ESP Off - fiecare personalizat în concordață cu denumirea sa. Grip Control este disponibil pentru versiunile de motorizare de peste 100 de CP.
 
Dacă tot a venit vorba de motoare, noul Peugeot 2008 facelift poate fi configurat în trei variante pe benzină PureTech și în alte trei diesel BlueHDi. Sunt disponibile astfel versiunile: 1.2 PureTech 82, 1.2 PureTech 110, 1.2 PureTech 130, respectiv 1.6L BlueHDi 75, 1.6L BlueHDi 100 și 1.6L BlueHDi 120 - ce pot fi cuplate, în funcție de putere, la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, una cu șase trepte, la o cutie pilotată cu cinci rapoarte sau la un aautomată cu șase rapoarte.
 
Toate motoarele respectă normele de poluare EURO 6.
 
Noul Peugeot 2008 facelift va putea fi admirat la standul Peugeot din cadrul Salonului Auto de la Geneva, care începe pe 1 martie.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: