Știri

Peugeot 308 a primit un ușor facelift, dar și un nou motor BlueHDi

Fotocredit: 

Peugeot
Peugeot 308 facelift 2017
Peugeot a dezvăluit astăzi noul 308 facelift, modelul de clasă compactă francez primind o serie de modificări estetice discrete, dar și câteva importante upgrade-uri tehnologice printre care se numără un nou motor BlueHDi de 130 de CP.
 
Schimbările evidente la nivelul designului se pot observa fără doar și poate la nivelul părții frontale, acolo unde noul 308 facelift a primit o grilă a radiatorului cu totul nouă - asemănătoare cu ceea ce vedem pe generațiile actuale 2008 și 3008 și care înglobează sigla Peugeot, mutată de pe capotă. Modificările au atins și bara față, printr-o arhitectură schimbată a grilelor de ventilație și a luminilor de ceață. Partea din spate ne aduce blocuirle optice ușor schimbate ca și desen al elementelor optice integrate ce pun în evidență și mai bine semnătura celor trei gheare de leu - intens promovată de Peugeot în ultima vreme.
 
La interior nu se observă modificări majore. Peugeot preferând doar să upgradeze interfața grafică a asistemului de infotainment, care oferă de-acum un mai facil acces la toate funcțiile principale de control. Sistemul integrat în i-Cockpit este compatibil Mirrorlink, Android Auto și Apple CarPlay.
 
Noutatea mahoră în privința gamei de motorizări este adusă de introducerea (în premieră pentru o mașină din Grupul PSA) noului propulsor 1.5 BlueHDi 130, unitate ce beneficiază de cele mai noi tehnologii de combustie și de reducere a emisiilor de noxe dezvoltate de francezi de-a lungul ultimilor ani - inclusiv în motorsport.
 
O altă noutate este reprezentată de posibilitatea configurării motorului 2.0 BlueHDi 180 alături de o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, furnizată de japonezii de la Aisin. Combinația respectivă este disponibilă însă doar pentru Peugeot 308 GT.
 
Toate celelalte motoare PureTech și BlueHDi respectă cele mai recente norme de poluare Euro 6c.
 
Noul Peugeot 308 facelift preia de la SUV-ul 3008 cele mai recente sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului, printre care se numără tehnologiile Active Safety Brake și Active Lane Departure Warning. Este disponibil și un sistem de parcare automată.
 
Peugeot 308 facelift se fabrică în ambele versiuni de caroserie (Hatchback și SW) în fabrica franceză de la Sochaux.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: