Știri

SKODA a dezvăluit noua Fabia

Fotocredit: 

Skoda
Noua SKODA Fabia - 2014
SKODA a dezvăluit astăzi noua Fabia, ocazie cu care designerul şef al mărcii cehe, Jozef Kaban, ne dezvăluie ideile ce au dus la forma finală a noii generaţii.
 
Întrebare: În urmă cu câteva luni, studiul de design "SKODA VisionC" ne-a dat o prima idee privind viitorul limbajului de design SKODA. În ce mod noua Skoda Fabia reflectă această evoluție?
 
Jozef Kaban: Am demonstrat cu studiul de design "SKODA VisionC" cum SKODA este capabilă să combine o funcţionalitate deosebită cu un design expresiv, emoțional și definit prin linii ferme. Această nouă direcţie de design este urmatorul pas în dezvoltarea brandului nostru și noua Skoda Fabia este primul model ce comunică acest limbaj de design. Bazându-se pe elemente prezente la conceptul VisionC noua Fabia este mai expresivă, mai dinamică și mai sportivă.
 
Întrebare: De ce mai multe emoţii?
 
Jozef Kaban: Cerinţele pentru o marcă de automobile și pentru designul acesteia se dezvoltă în timp. În ultimii ani, SKODA şi-a făcut un nume prin producerea de automobile cu o mare funcționalitate și un spațiu interior peste medie. Simțim că acum este momentul potrivit pentru a crea o legătură mai puternică între funcționalitatea maşinilor noastre și un design expresiv și emoțional. Aţi putea spune că vrem să ne întoarcem la rădăcinile noastre. SKODA are o tradiție în a construi automobile al căror design este plin de emoţie, cum ar fi legendara SKODA Popular Monte Carlo din anii 1930. Vrem astfel să reînviem aceste standarde astăzi.
 
Întrebare: Mai multă emoție va veni în detrimentul caracteristicilor practice ale noii Fabia?
 
Jozef Kaban: Nu, dimpotrivă. Cu toată emoţia pe care o degajă Skoda Fabia rămâne fidelă virtuților sale fundamentale, fiind mai spațioasă, mai practică, mai economică și mai inteligentă decât precedentele generaţii. În ciuda designului său mai dinamic, am crescut spaţiul într-o serie de capitole importante. Portbagajul este mai mare, având cea mai mare capacitate din clasa sa, interiorul este lat și mai lung. În plus, oferim pana la zece noi soluții sub sloganul "Simply Clever", inclusiv tehnologia MirrorLink, disponibilă în premieră într-un vehicul SKODA, pentru a conecta un smartphone la vehicul. Mai mult decât atât, acest automobil compact este cu până la 17 procente mai economic și dispune de sisteme de asistență inovatoare, provenite de la automobile din clase superioare Fabiei. Noua noastră Fabia dovedește că afectivitate și funcționalitatea se completează reciproc fărp probleme.
 
Întrebare: Vorbind de design, ce este special la noua SKODA Fabia?
 
Jozef Kaban: Pe parcursul dezvoltării celei de-a treia generaţie Fabia, ne-am concentrat pe crearea unui vehicul sportiv și am făcut ca designul să fie mult mai clar. Rezultatul este o maşină compactă tânără, proaspătă și modernă, care stabilește noi standarde în segmentul său.
 
Întrebare: De ce elemente de design v-aţi folosit pentru a realiza acest lucru?
 
Jozef Kaban: În primul rând, am dat maşinii proporţii mai stricte. Noua Skoda Fabia este mai plată și mai mare decât înainte, dându-i o poziție mai apropiată de drum. Are, de asemenea, margini ascuțite, linii clare și dispune de elemente de design cristaline. Acest lucru ne-a permis să realizăm un mai mare contrast și o interacțiune distinctivă între lumină și umbre. Toate acestea conferă autovehiculului un caracter unic și sigur de sine.
 
Întrebare: Mașina pare mult mai încrezătoare decât înainte. Este datorat acest lucru doar noilor proporții?
 
Jozef Kaban: Nu doar din cauza asta. Partea din faţă a maşinii este un exemplu: am proiectat grila şi farurile astfel încât acestea să compună un tot unitar din punct de vedere optic. Acest lucru face ca mașina să pară mai lată, la fel ca și capota puternic conturată cu cele două margini distincte pe părțile laterale. Farurile de mari dimensiuni cu linii clare, alături de farurile de ceață se adaugă imaginii părţii frontale. Structura orizontală clară a părţii din spate a maşinii demonstrează, de asemenea, putere. Silueta puternică împreună cu liniile laterale creează un puternic sentiment ce denotă dinamică.
 
Întrebare: Tot mai mulți clienți doresc să adauge o notă personală maşinii lor. Ce le poate noua Fabia oferi?
 
Jozef Kaban: Există acum posibilitatea de a personaliza noua Fabia mai mult decât oricând înainte. 15 culori de caroserie diferite sunt disponibile, precum și un concept special de culoare care oferă clienţilor posibilitatea de a selecta individual culoarile acoperişului, a jantelelor și pentru oglinzile retrovizoare exterioare. Oferim trei linii de echipare și numeroase opțiuni pentru interiorul maşinii.
 
Întrebare: Care este semnificația elementelor cristaline?
 
Jozef Kaban: SKODA este mândră de patrimoniul său din Boemia. Liniile clare, forma caroseriei clară și marginile drepte ale noilor faruri aduc un omagiu tradiției cehe în arta sticlei. Astfel, gradul ridicat de precizie și finisajele de înaltă calitate ies rapid în evidență. Luminile din spate impresionează în mod deosebit.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: