Știri

SKODA a produs 7.000.000 de cutii de viteze, la Mlada Boleslav

Fotocredit: 

SKODA
SKODA - 7 milioane de cutii de viteze Mlada Boleslav
SKODA a marcat la sfârșitul săptămânii trecute 7 milioane de cutii de viteze produse în fabrica sa din Mlada Boleslav, în decursul a 15 ani de la startul producției. Aproape 700 de muncitori sunt angajați pe liniile de producție pentru cutii de viteze, la Mlada Boleslav.
 
Totalul celor șapte milioane de cutii de viteze se împarte între seriile MQ 200 și MQ 100, modele folosite pe aproape toate mărcile grupului Volkswagen - VW, SKODA, Audi și Seat.
 
Cutiile de viteze MQ 200 sunt folosite în combinație cu motoarele pe benzină cu capacitate cilindrică între 1.0 și 1.6 litri, fiind produse circa 1.200 de unități zilnic. Noile cutii din seria MQ 100 au fost produse începând cu anul 2011, fiind destinate mașinilor precum VW up!, SKODA Citigo sau Seat Mii, care au sub capotă motorul pe benzină de 1.0 litru. Sunt asamblate la Mlada Boleslav aproape 1.400 de unități zilnic.
 
Pe lângă cele două tipuri de cutii de viteze amintite mai sus SKODA produce și seria DQ 200 în fabrica sa din Vrchlabi, acolo unde au fost investite recent circa 210 milioane de euro pentru extinderea ulterioară a capacității de producție, până la un volum de 2.000 de unități zilnic.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: