Știri

Tesla are de gând să construiască alte patru facilități de tip Gigafactory

Fotocredit: 

Tesla
Tesla Gigafactory
Elon Musk continuă să schițeze planuri de viitor care mai de care mai ambițioase, unul dintre ele vorbind despre constuirea a nu mai puțin de patru facilități Gigafactory care să se alăture fabricii la care se lucrează de ceva vreme în Nevada.
 
Șeful Tesla a deschis subiectul construirii de noi uzine Gigafactory la începutul acestui an, iar săptămâna trecută a lăsat să se înțeleagă faptul că viitorul nu foarte îndepărtat va marca inaugurarea a nu mai puțin de patru astfel de proiecte grandioase. 
 
Astfel, cu ocazia unei conferințe TED, Elon Musk a anunțat faptul că va dezvălui până la sfârșitul anului și unde vor fi construite aceste uzine, care "vor acoperi piața la nivel global". Prin urmare sunt șanse mari ca Europa și China să fie următoarele zone vizate de Tesla pentru extinderea activităților de producție.
 
În practică, lucrurile se vor desfășura nu chiar atât de rapid precum în mintea vizionară a lui Musk, Tesla nefiind capabilă nici la ora actuală să finalizeze lucrările de construcție ale primei uzine Gigafactory. Totodată, lansarea în producția de serie a noului Model 3 pune mari probleme americanilor, ambițiile de aproduce începând cu 2018 jumătate de milion de mașini anual fiind condiționate de extrem de mulți factori pentru a putea fi transpuse cu succes în realitate.
 
Sursa: Carscoops
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: