Știri

Versiunile anunțate pentru Tesla Model 3 utilizează baterii de 50 și respectiv 75 de kWh

Fotocredit: 

Tesla
Tesla Model 3 - versiuni baterie
Noua Tesla Model 3 beneficiază de o baterie de "puțin peste" 50 de kWh în versiunea Standard, în timp ce varianta Long Range dispune de o baterie de 75 de kWh. Informațiile de mai sus vin chiar din partea lui Elon Musk, mai marele companiei americane dezvăluind cifrele în timpul unor convorbiri avute cu potențiali investitori.
 
Lipsa acestor detalii din "pachetul" de informații apărute o dată cu livrarea primelor exemplare de serie a dus la speculații mai mult sau mai puțin realiste legate de capacitatea bateriilor Li-Ion ce susțin autonomii de circa 350 și respectiv 500 de km pentru cele două versiuni amintite mai sus.
 
Astfel, strategia adoptată pentru Model 3 se îndepărtează de tradiția denumirilor utilizate în cazul Model S și Model X și care indicau cât se poate de clar tipul bateriei ce alimenbtează motorul sau motoarele electrice.
 
Uzina Tesla din Freemont a început să asambleze pentru început varianta Model 3 Long Range, urmând ca versiunea Standard să fie produsă în viitorul nu foarte îndepărtat.
 
Având un preț de start de 35.000 de dolari, noua Tesla Model 3 oferă performanțe dinamice demne de un sedan sportiv, cu accelerații de la 0 la 100 de km/h în sub 6 secunde.
 
Sursa: Carscoops
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: