Știri

Volkswagen Atlas - acesta este SUV-ul cu care germanii vor să (re)cucerească America

Fotocredit: 

Volkswagen
Noul Volkswagen Atlas
Volkswagen a dezvăluit aseară noul Atlas, SUV de mari dimensiuni destinat inițial pieței din SUA. Prezentat în cadrul unui eveniment special desfășurat în California, noul VW Atlas are greaua misiune de a redobândi încrederea americanilor în marca germană, grav afectată după scandalul Dieselgate.
 
Dezvoltat pe platforma MQB și construit în fabrica americană din Chattanooga, noul Atlas se înscrie prin dimensiunile sale într-un segment mult iubit peste ocean - acela al SUV-urilor "midsize", care ocupă circa 10% din piața mașinilor noi vândute în SUA. Cu o lungime ce depășește cinci metri, aproape doi metri lățime și 1.77 metri în înălțime, Volkswagen Atlas oferă spațiu pentru șapte pasageri.
 
Designul exterior preia mare parte din elementele consacrate de conceptul CrossBlue, în timp ce interiorul este unul tipic modelelor Volkswagen lansate în ultimii ani. Sistemele de infotainment compatibile cu Apple CarPlay sau Android Auto, nstrumentarul de bord virtual Active Info Display (denumit Volkswagen Digital Cockpit în SUA) sau nenumărate sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului fac din noul Atlas unul dintre cele mai avansate modele din segmentul în care vrea să lupte.
 
Scandalul Dieselgate face ca americanii să poată alege noul Atlas doar în două versiuni de motorizare pe benzină - 2.0 TSI de 238 de CP, respectiv un VR6 de 3.6 litri ce dezvoltă 280 de CP, ambele cuplate la o cutie de viteze automată, cu opt rapoarte. Sistemul de tracțiune integrală 4MOTION vine în standard alături de cel mai puternic propulsor.
 
La sfârșitul anului 2017 noul Volkswagen Atlas va fi oferit și pe piețele din Rusia și Orientul Mijlociu, cunoscute pentru "apetitul" față de astfel de SUV-uri.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: