Știri

Acesta este noul Audi Q2 - iată primele imagini și detalii oficiale

Fotocredit: 

Audi
Noul Audi Q2
 
Audi a dezvăluit în sfârșit noul Q2, cel mai mic SUV din portofliul său actual. Construit pe platforma MQB, noul Audi Q2 măsoară doar 4.19 metri lungime și se adresează tinerilor ce doresc o mașină premium, de mici dimensiuni și care nu se regăseau nici în postura de posesori de A1, dar nici de Q3.
 
Estetica noului Audi Q2 aduce laolaltă toate noile elemente de design promovate de Audi cu noul Q7, blocurile optice frontale înglobând luminile de zi cu LED ce traversează întreaga lungime a acestora și care se despart în două segmente, spre marginea exterioară a farului. Grila masivă a radiatorului, de tip Singleframe, se îmbină armonios cu bara față - care găzduiește gurile de ventilație a motorului, și ele de dimensiuni generoase.
 
Privit din lateral, noul Q2 aduce aminte de micul Audi A1, prin nuanța diferită în care sunt vopsiți montanții C și prin care se face legătura estetică spre hayon.
 
Stopurile spate nu se mai întind atât de mult pe lateral, fiind însă puse în evidență de elemente optice 3D, similare cu cele de la noul Q7.
 
La interior, atmosfera tipică Audi este materializată prin planșa de bord simplistă, care găzduiește gurile de ventilație rotunde , comenzile climatizării, dar și ecranul sistemului MMI. Opțional, ceasurile de bord clasice pot fi înlocuite de Audi virtual cockpit, cu al său ecran TFT de 12.3 inch. Șoferul și pasagerii se vor putea bucura de o sumedenie de sisteme și tehnologii de infotainment, de la head-up display și până la posibilitatea unei conexiuni la internet ce permite accesul la aplicații din varii domenii.
 
Garda la sol de 20 de cm îi permite noului Audi Q2 să se aventureze pe teren semi-accidentat, dar și să treacă fără probleme peste obstacole specifice aglomerațiilor urbane.
 
În materie de propulsoare, Audi propune pe noul Q2 trei motoare TFSI și alte trei TDI, cu puteri cuprinse între 116 și 190 de CP.
 
Noul Audi Q2 va ajungea la dealeri începând cu toamna acestui an.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: