Știri

Audi a dezvăluit noua generație Q5. Iată toate caracteristicile sale principale

Fotocredit: 

Audi
Noul Audi Q5 2017
Audi a dezvăluit astăzi cea de-a doua generație Q5, SUV ce a fost ani la rând cel mai bine vândut model din segmentul său și care dorește să ridice și mai sus ștacheta calității și performanțelor. Chiar dacă împrumută o serie de elemente consacrate de fratele mai mare Q7, noul Audi Q5 păstrează o parte din liniile curbe ale vechii generații, aspect ce sporește și mai tare aspectul sportiv al SUV-ului.
 
Partea frontală a noului Q5 se înscrie însă în principiile de design promoate de Audi o dată cu noile Q7 și Q2, grila hexagonală a radiatolui, de tip single-frame, fiind înadrată de cele două faruri cu desen rectangular și care înlobează spectaculoasele lumini de zi cu LED. Stopurile păstrează formele cunoscute de la vechea geenrație, însă elementele optice 3D dau un aspect mult mai modern liniei gereale a părții din spate.
 
Audi va oferi posibilitatea configurării lui Q5 în 14 culori diferite pentru vopseaua caroseriei, în timp ce pachetele și liniile de echipare se împart în cinci versiuni distincte, printre care se numără și binecunoscuta S line.
 
Cu o lungime de 4.66 metri, 1.89 metri lățime și 1.66 metri înălțime, noul Audi Q5 a crescut în dimensiuni aproape la toate capitolele față de vechiul Q5. Ampatamentul ajunge acum la 2.82 metri, lucru ce se răsfrânge pozitiv asupra spațiului oferit pasagerilor de pe bancheta din spate. Dezvoltat fiind pe platforma Volkswagen MQB, noul Q5 este mai ușor cu până la 90 de kg față de vechiul model, permiând obținerea unor performanțe dinamice mai bune, dar și un consum de combustibil mai mic.
 
Interiorul noului Q5 aduce SUV-ul german în linie cu ceea ce vedem la cele mai recente modele AUdi, fiind nelipsite atât sistemul Audi virtual cockpit, cât și sistemul de infotainment MMI sau versiunea sa suplimentară MMI navigation plus. Cele mai noi tehnologii de conectivitate și asistență a șoferului fac din noul Audi Q5 unul dintre cei mai importanți jucători ai segmentului său.
 
Sub capota noului Q5 vor putea fi configurate cinci variante de motorizare - patru TDI și doar una TFSI. Se regăsesc așadar pe listă propulsoarele 2.0 TDI (în variantele de 150, 163 sau 190 de CP) și 3.0 TDI de 286 de CP, respectiv TFSI-ul de 2.0 litri ce furnizează 252 de CP. În funcție de motorul ales, Audi oferă în standard o cutie de viteze manuală, una automată S tronic cu șapte trepte sau o unitate tiptronic, cu opt rapoarte.
 
În afară de motorizarea de bază (2.0 TDI, 150 CP), noul Q5 va fi oferit în standard cu sistemul de tracțiune integrală quattro, clienții având însă posibilitatea să configureze și motorul aminitit mai sus cu una stfel de sistem, contra cost însă. Veriunea de vârf V6 3.0 TDI poate fi dotată, tot opțional, și cu un diferențial sport montat pe puntea spate, soluție ce eficientizează și mai mult distribuția cuplului motor la roți.
 
Așa cum eram "avertizați" în numeroasele teasere foto sau video lansate până la dezvăluirea modelului, noul Audi Q5 va putea fi configurat și cu un sistem complex de suspensii adaptive, reglabile, ce pot acoperi prin setările lor toată plaja preferințelor de rulare, de la confort la sport. În standard, Q5 va veni cu jante din aliaj pe 17 inch, opțional putând fi alese repere similare cu diametrul de până la 21 de inch.
 
Urmând a fi asamblat în noua uzină Audi din Mexic, Audi Q5  va ajunge la dealerii din Europa la începutul anului 2017. Versiunea 2.0 TDI 163 CP quattro S tronic va avea un preț de start de 45.100 de euro, în Germania.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: