Știri

Conceptul Citroen C-Aircross vine să prefigureze un viitor SUV de clasă mică

Fotocredit: 

Citroen
Conceptul Citroen C-Aircross
Conceptul Citroen C-Aircross va fi principala atracție a standurilor constructorului francez la Salonul Auto de la Geneva, studiul de design prezentat astăzi prefigurând un viitor SUV de clasă mică ce va scoate din gamă "defunctul" C3 Picasso și care se va numi, după toate probabilitățile, C3 Aircross.
 
Noul concept reinterpretează la un nivel futurist liniile de design cu care ne-a impresionat noua generație C3, profilând în tușe curajoase viitorul SUV Citroen ce va lupta într-un segment populat de nume mari precum Renault Captur, Opel Mokka X sau fratele de grup Peugeot 2008. Împachetată în dimensiuni  ce nu depășesc 4.15 metri lungime și 1.74 metri lățime, caroseria conceptului C-Aircross pune în lumină toate elementele promovate intens de constructorul francez, printre care se numără bocurile optice cu aranjamente 3D, luminile de zi extrem de înguste ce vin în prelungirea logo-ului Citroen, dar și deja legendarele AIRBUMP, promovate ca și dotare de serie sau opțională pe noile C4 Cactus și C3.
 
 
Garda la sol mărită, jantele cu un desen cu totul aparte sau portierele ce se deschid în sensuri inverse completează imaginea unui SUV futurist, gata să te transporte direct în timpurile în care te-ai putea intersecta pe stradă cu mașina condusă de Capitanul Picard.
 
Interiorul este rezultatul direct al întinderii la maximum a imaginației designerilor, fiind însă ușor de recunoscut elementele consacrate de aceleași mașini de serie amintite mai sus - C4 Cactus și C3. Nu lipsesc tehnologiile de ultimă oră, ecranul plasat central pe planșa de bord sau Head-up display-ul enorm fiind principalele "porți" de interacțiune vizuală între mașină și șofer.
 
Ca și în cazul SUV-urilor din portofoliul Peugeot, nici viitorul model de serie Citroen bazat pe C-Aircross nu va oferi tracțiune integrală, fiind promovat în continuare sistemul Grip Control, care eficientizează în timp real livrarea cuplului motor la roțile față.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: