Știri

Familia Mercedes-AMG se lărgește cu noile GLC 63 4MATIC+ și GLC 63 4MATIC+ Coupe

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Noile Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ și GLC 63 4MATIC+ Coupe
În anul în care AMG aniversează 50 de ani, Mercedes-AMG a pregătit alte două noi modele ce urmează a fi lansate în această primăvară - GLC 63 4MATIC+, GLC 63 4MATIC+ Coupe, GLC 63 S 4MATIC+  și GLC 63 S 4MATIC+ Coupe. Toate cele patru noi SUV-uri vor avea sub capotă un propulsor V8 biturbo de 4.0 litri, capabil să producă 476 sau 510 CP, în funcție de versiune (noarmală sau S).
 
Noile modele se vor situa în gama Mercedes-AMG GLC și GLC Coupe peste versiunile 43 lansate anul trecut și care sunt motorizate de un V6 ce furnizează "doar" 367 de CP, urmând a se diferenția clar de "suratele" mai puțin puternice prin grila radiatorului în stil Panamericana (idee estetică preluată de la supersportivele Mercedes-AMG GT), prin bara față ce găzduiește grile de ventilație mult mai agresive, prin bara spate ce include în partea sa inferioară un difuzor de aer mai performant din punct de vedere aerodinamic, dar și prin evacuările duble de mai mari dimensiuni.
 
Motorul V8 biturbo dezvoltă 467 de CP și 650 de Nm în cazul versiunilor GLC 63 4MATIC+ și GLC 63 4MATIC+ Coupe, valori ce permit o accelerație de la 0 la 100 de km/h în 4.0 secunde. Dacă vorbim de variantele S, propulsorul livrează 510 CP și 700 Nm cuplu motor maxim, permițând SUC-urilor Mercedes-AMG să fie mai rapide cu două zecimi de secundă pe același sprint 0-100 km/h. Toate cele patru noi modele au viteza maximă limitată electronic la 250 de km/h. Cuplul motor este livrat la toate cele patru roțile ărin intermediul unei cutii de viteze automată AMG SPEEDSHIFT MCT cu nouă rapoarte, capabilă să decupleze motorul de la trenul de rulare atunci când șoferul ia piciorul de pe accelerație, la viteze cuprinse între 60 și 160 de km/h.
 
Sistemul de tracțiune integrală 4MATIC+ utilizează un diferențial mecanic cu alunecare limitată în cazul versiunilor de 467 CP și un diferențial electronic atunci când vorbim de variantele S.
 
Nu lipsesc de pe lista de dotări standard tehnologia AMG DYNAMIC SELECT (care permite selectarea modurilor de rulare Comfort, Sport, Sport Plus, Individual și Race - pentru versiunile S) sau suspensiile adaptive ce includ amortizoare pneumatice.
 
Noile modele Mercedes-AMG vor avea premiera mondială luna aceasta la Salonul Auto de la New York, urmând a putea fi comandate începând cu luna iunie, atunci când clienții vor putea alege versiunea de lansare Edition 1. Primele livrări vor fi onorate în toamna lui 2017.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: