Știri

Nici Groupe PSA nu a scăpat de perchezițiile autorităților franceze

Fotocredit: 

Groupe PSA
Groupe PSA - perchezitii in Franta
Iată că nici Groupe PSA (Peugeot Citroen) nu scapă de investigațiile autorităților franceze legate de emisiile de NOx, patru centre de cercetare și dezvoltare ale companiei din Hexagon fiind percheziționate de oamenii anti-fraudă.
 
Într-un comunicat de presă publicat aseară, 21 aprilie, Groupe PSA confirmă perchezițiile, însă neagă cu vehemență orice ilegalitate pe care ar fi putut s-o comită în povestea emisiilor de NOx - scandal izbucnit în toamna anului trecut în SUA, cu Volkswagen în prim plan. Conform francezilor de la PSA, toate mașinile purtând siglele Peugeot, Citroen sau DS sunt conforme cu toate legile de mediu din țările în care se vând.
 
Conform unor surse din interiorul Groupe PSA, perchezițiile s-au "soldat" cu sigilarea unor birouri, dar și cu mai multe unități de calculator ridicate pentru cercetări ulterioare.
 
Groupe PSA este unul dintre primele companii producătoare de automobile ce a pornit un proiect ambițios de publicare a consumurilor reale de combustibil pentru mașinilor sale, rezultate în urma unor teste complexe realizate alături de două organizații non-guvernamentale - Transport & Environment (T&E) și France Nature Environment (FNE).
 
Ianuarie 2016 aducea vestea unor ample percheziții la sediile Renault, Ministerul Mediului din Franța pornind o investigație fără precedent asupra tuturor marilor constructori de automobile ce au activități pe teritoriul francez. Investigațiile au revelat discrepanțe majore între nivelurile emisiilor de NOx din laborator și cele obținute în traficul real, fapt pentru care Renault a anunțat măsuri concrete de  scădere a acestor emisii, pentru motoarele sale dCi EURO 6.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: