Știri

Oare și Renault a trișat atunci când vine vorba de testele de emisii poluante?

Fotocredit: 

Renault
Renault - implicare in scandalul emisiilor de noxe?
După imensul scandal iscat în toamna anului trecut de Volkswagen, atunci când autoritățile americane au descoperit modul în care germanii trișau la testele de emisii, iată că este posibil ca și Renault să se găsească în aceeași situație. Un reprezentant al sindicatelor Renault din Franța a dezvăluit faptul că săptămâna trecută o echipă anti-fraudă din cadrul Ministerului Economiei francez a făcut o serie de percheziții la sedii importante Renault.
 
Vestea a picat ca o bombă astăzi, acțiunile Renault scăzând cu circa 20% la bursă.
 
Cum descinderile și perchezițiile nu puteau fi ascunse sub preș, oficiali ai Renault au venit astăzi cu lămuriri, spunând că în urma perchezițiilor nu a fost descoperită nicio dovadă potrivit căreia constructorul francez de automobile ar fi folosit metode hard sau soft de păcălire a testelor de emisii. Totodată, aceștia au specificat faptul că Renault va colabora total cu investigatorii pentru lămurirea problemei.
 
Investigatorii au "vizitat" birourile centrale Renault din Boulogne-Billancourt, în apropierea Parisului, dar și alte centre unde Renault dezvolta standardele de testare a emisiilor și implicit certificările pentru motoare. Au fost ridicate de la fața locului câteva computere.
 
Autoritățile de mediu din Franța au avertizat încă din septembrie 2015, când a izbucnit scandalul Volkswagen, că nu vot tolera niciun fel de astfel de infracțiuni, începând în același timp investigații ce au avut în vizor atât VW, cât și Renault, grupul PSA (Peugeot-Citroen) sau alți mari producători de automobile.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: