scandal noxe NOX

Primarul Londrei cere 2.5 milioane de lire despăgubiri din partea Volkswagen

Volkswagen - Dieselgate Londra
Primarul Londrei solicită, în numele municipalității pe care o reprezintă, despăgubiri în valoare de 2.5 milioane de lire sterline din partea Volkswagen Group, ca urmare a scandalului Dieselgate.

Dieselgate - Germania pârăște grupul Fiat Chrysler la Comisia Europeană

Fiat 500X 2.0 MultiJet - emisii NOx
Ministerul Transporturilor din Germania acuză oficial grupul Fiat Chrysler Automobiles (FCA) pentru faptul că ar fi folosit pe unele dintre mașinile sale diesel un dispozitiv de păcălire a testelor de emisii. Acuzația a fost trimisă către Comisia Europeană de la Bruxelles, conform junaliștilor germani de la WirtschaftsWoche.

Guvernul sud-coreean acuză Nissan de manipularea testelor de emisii. Japonezii neagă acest lucru cu vehemență

Nissan Qashqai - emisii NOx
Nissan neagă informațiile potrivit cărora SUV-ul Qashqai vândut în Coreea de Sud ar fi fost vreodată dotat cu un sistem care să păcălească testele de emisii poluante. Reacția constructorului nipon vine în urma acuzațiilor aduse pe această temă de Ministerul Mediului din Coreea de Sud.

KBA Germania - doar mașinile Volkswagen Group ar fi folosit device-uri de păcălire a testelor de emisii

Volkswagen Group - Dieselgate
Autoritatea Federală Germană pentru Transporturi (KBA) a terminat testele efectuate în Germania asupra a 50 de modele de automobile echipate cu motoare diesel, concluzia preliminară fiind aceea că doar mașinile aparținând Volkswagen Group au folosit device-uri care să păcălească testele de emisii poluante.

Renault a anunțat măsuri concrete privind reducerea emisiilor de NOx

Renault - reducerea emisiilor de NOx
Renault a anunțat primele măsuri concrete prin care vrea să reducă emisiile de NOx pentru motoarele sale diesel din familia EURO 6b, în condiții de rulare normale care diferă radical de cele din testele de laborator. Modificările aplicate motoarelor vor fi efectuate pe liniile de producție începând cu iulie 2016, în timp ce clienții care au cumpărat deja automobile cu motoare EURO 6b sub capotă vor fi invitați la o scurtă "vizită" în service, începând cu luna octombrie 2016.

Scandalul emisiilor - Mercedes-Benz invitată să dea explicații în fața Agenției Americane pentru Protecția Mediului

Mercedes-Benz BlueTEC
Agenția Americană pentru Protecția Mediului (EPA) a cerut o serie de lămuriri din partea Mercedes-Benz, în legătură cu nivelul emisiilor de noxe de la unele dintre mașinile sale, vândute în SUA.

Fiat 500X 2.0 MultiJet depășește cu mult valorile normale de NOx emis, conform organizației germane DUH

Fiat 500X 2.0 MultiJet 140 CP - teste NOx
Organizația germană de mediu DUH (Deutche Umwelthilfe) a publicat astăzi un studiu potrivit căruia și noul Fiat 500X echipat cu motorul diesel 2.0 MultiJet depășește dramatic valorile de NOx emise. 

Renault va readuce în service aproape 16.000 de unități Captur. Problema ține de emisiile de NOx

Renault Captur - rechemare service probleme NOx
Renault va rechema în service aproape 16.000 de exemplare Captur, pentru a remedia sistemul de control al emisiilor poluante. Acest lucru vine ca urmare a scandalului iscat de testele suplimenatre efectuate de agenția de mediu a Guvernului francez, teste ce au revelat faptul că o serie de motoare diesel de la Renault depășeau valorile de NOx obținute în testele pentru stabilirea clasei de emisii.

Oficiali ai Renault vor "compărea" luni în fața Comisiei de Mediu din Franța

Renault Captur - motor dCi probleme emisii NOx
Oficiali ai Renault vor trebui să dea explicații luni, 18 ianuarie, în fața comisiei guvernului francez ce se ocupă de investigarea posibilelor nereguli legate de testele de emisii poluante. Suspiciunile nu se răsfrâng doar asupra Renault, dar și asupra altor constructori de automobile străini cu activități de vânzări în hexagon.

Oare și Renault a trișat atunci când vine vorba de testele de emisii poluante?

Renault - implicare in scandalul emisiilor de noxe?
După imensul scandal iscat în toamna anului trecut de Volkswagen, atunci când autoritățile americane au descoperit modul în care germanii trișau la testele de emisii, iată că este posibil ca și Renault să se găsească în aceeași situație. Un reprezentant al sindicatelor Renault din Franța a dezvăluit faptul că săptămâna trecută o echipă anti-fraudă din cadrul Ministerului Economiei francez a făcut o serie de percheziții la sedii importante Renault.
Subscribe to RSS - scandal noxe NOX