Știri

Renault va readuce în service aproape 16.000 de unități Captur. Problema ține de emisiile de NOx

Fotocredit: 

Renault
Renault Captur - rechemare service probleme NOx
Renault va rechema în service aproape 16.000 de exemplare Captur, pentru a remedia sistemul de control al emisiilor poluante. Acest lucru vine ca urmare a scandalului iscat de testele suplimenatre efectuate de agenția de mediu a Guvernului francez, teste ce au revelat faptul că o serie de motoare diesel de la Renault depășeau valorile de NOx obținute în testele pentru stabilirea clasei de emisii.
 
Renault Captur a fost unul dintre modelele găsite cel mai în neregulă, motorul cu probleme fiind dCi-ul de 1.5 litri și 110 CP. Cele 15.800 de mașini nu au ajuns însă la clienți, fiind încă în parcurile de logistică Renault.
 
Suplimentar, francezii de la Renault spun că așeaptă în service alte 700.000 de SUV-uri Captur pentru a li se face un update de soft - rezultatul final fiind valori mai scăzute de NOx trimis în atmosferă.
 
Thierry Bollore, un oficial din cadrul Renault, a declarat presei faptul că diferențele dintre valorile de la testele oficiale de laborator și cele găsite de agenția de mediu nu sunt cauzate de o metodă de păcălire asemănătoare celei folosite de Volkswagen și că Renault nu a folosit niciodată un altfel de device sau soft pentru a truca aceste rezultate. Acesta a mai spus că rechemarea în service se face ca urmare a unei defecțiuni descoperite la motorele dCi Euro 6 în cauză, în luna septembrie a anului trecut.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: