Știri

Noul E-Class Cabriolet confirmă încă o dată nivelul eleganței oferite de Mercedes-Benz

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Noul Mercedes-Benz E-Class Cabriolet
Familia noului E-Class este de-acum completă, Mercedes-Benz prezentând și noul E-Class Cabriolet - versiune decapotabilă ce va putea fi admirată pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva.
 
Preluând fidel liniile de design consacrate de versiunea Coupe, noul E-Class Cabriolet punctează suplimentar la capitolul eleganță prin acoperișul textil retractabil ce va putea fi ales în patru versiuni de culoare - maro, albastru, roșu și negru. Acoperișul se poate deschide sau închide în doar 20 de secunde, cu mașina stând pe loc sau rulând cu viteze de până în 50 de km/h. Cu acoperișul deschis, noul E-Class Cabriolet oferă un volum al portbagajului de 310 litri, valoarea acestuia crescând la 385 de litri atunci când mașina este acoperită.
 
Față de versiunea de caroserie Sedan, garda la sol a noului Mercedes-Benz E-Class Cabriolet a fost coborâtă cu 15 mm, lucru ce contribuie vizibil la crearea unei imagini dinamice completate de elementele caroseriei, dar și de designul jantelor din aliaj ușor, cu dimensiuni cuprinse între 17 și 20 de inch.
 
Dimensiunile noului E-Class Cabriolet au crescut semnificativ față de vechea geenrație, noul model măsurând 4.826 de mm lungime (+123 mm), 1.860 de mm lățime (+ 74 mm) și 1.428 de mm în înălțime (+ 30 mm). Ampatamentul ajunge la 2.873 de mm, cu 113 mm mai mult față de ce oferea vechea generație. A crescut astfel spațiul oferit la interior, șoferul și cei trei pasageri putând resimți acest lucru la toate capitolele (cap, umeri și genunchi).
 
Gama de motorizări va cuprinde inițial câteva versiuni pe benzină și diesel, clienții putând alege, în premieră pentru E-Class Cabriolet, variante ce livrează cuplul motor la toate cele patru roțile, prin intermediul sistemului 4MATIC. Singura opțiune la capitolul transmisie se numește 9G-TRONIC.
 
E-Class Cabriolet va prelua toată gama de tehnologii și sisteme de siguranță activă și pasivă consacrate de versiunile Sedan sau Coupe, iar interiorul copiază fidel liniile materializate în premieră de noul E-Class Coupe.
 
Mercedes-Benz va oferi noul E-Class Cabriolet într-o ediție specială de lansare, botezată "25th Anniversary" Edition și care ține să evoce "bătrânul" 300 CE-24 Cabriolet, lansat în 1992 și foarte apreciat la ora actuală în rândul colecționarilor.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: