Știri

Noul Mercedes-Benz S-Class facelift este aici! Iată cu ce noutăți vine limuzina germană

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz S-Class facelift 2018
​Mercedes-Benz a dezvăluit mult așteptatul S-Class facelift, cea mai bine vândută limuzină a ultimilor ani primind o serie de modificări stilistice subtile, noi motorizări, dar și o sumedenie de noi tehnologii legate de siguranța activă și de capabilitățile de rulare autonomă.
 
Cele mai vizibile modificări estetice pot fi remarcate la nivelul blocurilor optice, acestea primind o nouă semnătură a luminilor de zi cu LED, tehnologie utilizată din plin și atunci când vorbim de fazele principale de iluminare, dar și în interiorul stopurilor spate. Barele față/spate au fost la rândul lor revizuite ca și design, un set de grile și difuzorul aerodinamic sporind agresivitatea dinamică a mașinii. Grila radiatorului este mai impozantă, culminând cu o variantă ce include elemente cromate verticale pentru versiunile de motorizare V12 și pentru Mercedes-Maybach S-Class.
 
Interiorul propune schimbări discrete, dar de efect, fiind ușor sesizabile noul volan cu suprafețe de comandă tactilă sau unificarea celor două imense ecrane de 12.3 inch sub o suprafață vitrată comună. Intefața acestora se poate personaliza conform modurilor Classic, Progressive și Sport, fiecare dintre acestea modificând în consecință și ambianța luminoasă a habitaclului cu ajutorul ledurilor plasate "strategic" și care pot oferi nu mai puțin de 64 de nuanțe de culoare diferite. Personalizarea interiorului se poate face într-o sumedenie de moduri, cu ajutorul elementelor cromate sau din lemn de esență rară.
 
Suplimentar, posesorii noului Mercedes-Benz S-Class facelift își vor putea crea propriile programe ce influențează direct starea de spirit de la interior - prin modificarea setărilor legate de climatizare, iluminare ambientală, poziția scaunelor și funcțiile de masaj, încălzire și ventilație, dar și prin alegerea parfumului ce modifică atmosfera olfactivă.
 
Noutățile bifate la capitolul motorizări includ introducerea noilor unități diesel de 3.0 litri cu cilindri amplasați în linie și materializate prin versiunile S 350 d 4MATIC (286 CP, 600 Nm cuplu motor maxim) și S 400 d 4MATIC (340 CP, 700 Nm cuplu motor maxim). O altă noutate este reprezentată de varianta pe benzină S 560 4MATIC, al cărei motor V8 produce 469 de CP și 700 Nm cuplu motor maxim, promițând în același timp una dintre cele mai reduse valori de consum pentru o unitate V8 pe benzină. În acest sens, un ajutor important vine din partea sistemului ce dezactivează patru dintre cei opt cilindri în momentele în care motorul nu este în sarcină.
 
O noutate majoră vine și atunci când vorbimd e versiunile Mercedes-AMG, noul S 63 4MATIC+ fiind propulsat acum de un V8 Biturbo de 4.0 litri care înlocuiește vechiul propulsor de 5.5 litri, dar care oferă nu mai puțin de 612 CP.
 
Suplimentar versiunilor de motorizare amintite mai sus, Mercedes-Benz va introduce în gama noului S-Class facelift variante de propulsoare pe benzină cu o arhitectură "șase în linie", dar și o variantă plug-in hybrid updatată ce va utiliza o baterie de 13.3 kWh. Versiunea "verde" va fi capabilă su ruleze în modul full-electric pe o distanță de până la 50 de km. Își va face apariția pe noul model și un sistem inteligent de stocare a energiei ce are la bază tehnologia ISA (Integrated Starter Alternator) și care va funcționa pe 48 de volți.
 
Noul Mercedes-Benz S-Class facelift se dorește a fi lider în clasa sa și atunci când vorbim de tehnologiile de rulare autonomă, nava amiral din curtea companiei germane primind versiuni îmbunătățite ale sistemelor DISTRONIC Active Proximity Control, Active Steer Assist și Active Lane Change Assist. Mașina va putea astfel să efectueze manevre de oprire/pornire în traficul aglomerat, să mențină banda de circulație sau să schimbe banda fără ajutorul șoferului. LIsta update-urilor cuprinde și sistemele Active Emergency Stop Assist și Traffic Sign Assist.
 
Noul S-Class facelift va ajunge pe piața din Europa în luna iulie 2017.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: