Știri

Noul S-Class facelift este prima mașină din lume care a rulat autonom de pe liniile de producție până în curtea fabricii Mercedes-Benz din Sindelfingen

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz S-Class facelift - Sindelfingen
Primul Mercedes-Benz S-Class facelift fabricat la Sindelfingen a părăsit liniile de asamblare într-un mod cât se poate de inedit - limuzina deplasându-se fără ca cineva să se afle la volan până în parcarea din curtea uzinei. Pe locul pasagerului din față a stat Markus Schafaer, responsabil cu producția de automobile la Mercedes-Benz. 
 
Demonstrația de inteligență vine să ne arate capabilitățile de rulare autonomă cu care este înzestrată actuala generație S-Class, dar mai ales înaltul nivel de tehnologizare la care a fost adusă fabrica din Sindelfingen.
 
 
Dezvoltată în jurul conceptului Industry 4.0, modernizarea liniilor de producție dedicate lui S-Class facelift presupune utilizarea celor mai noi sisteme de comunicație, eliminarea aproape în totalitate a documentațiilor tipărite pe hârtie și înlocuirea acestora cu aplicații pe mobil sau tabletă, folosirea unui sistem de monitorizare a poziției mașinilor pe liniile de asamblare sau utilizarea unor sisteme de transport a componentelor capabile să se deplaseze autonom în incinta halelor de producție.
 
În fabrica din Sindelfingen muncesc la ora actuală peste 25.000 de angajați implicați activ în producția modelelor E-Class (Sedan și Estate), CLS, CLS Shooting Brake, S-Class (Sedan, Coupe și Cabriolet), dar și a exclusivistelor Mercededes-Maybach S-Class și Mercedes-AMG GT.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: