Știri

Noul Seat Ateca, primul SUV din portofoliul spaniolilor, va fi dezvăluit pe 10 februarie

Fotocredit: 

theautomobilist.fr
Noul Seat Ateca 2016
Seat va dezvălui miercuri primul său SUV. Având toate șansele să se numească Ateca, noul SUV Seat va concura cu deja consacratele Nissan Qashqai sau Mazda CX-5 în segmentul compact al mașinilor cu cababilități de off-road ușor. Premiera mondială va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, la începutul lunii martie.
 
Noul Seat Ateca își are ADN-ul construit prin conceptul 20V20, prezentat anul trecut la Geneva, un studiu ce ne înfățișa un SUV cu evidente trăsături sportive, apropiat ca și limbaj de design de Leon prin liniile sale ce generează elemente definite de unghiuri ascuțite.
 
Numele Ateca va continua tradiția Seat de a-și denumi mașinile după orașele spaniole. Ateca este o localitate situată între Madrid și Zaragoza.
 
Construit pe platforma MQB dezvoltată de Volkswagen Seat Ateca are greaua misiune de a genera o creștere semnificativă a vânzărilor constructorului spaniol, după ce anul 2015 a marcat doar un ușor plus la acest capitol față de anul precedent. Totalul vânzărilor Seat din 2015 a depășit foarte puțin valoarea de 400.000 de mașini comercializate.
 
După Ateca Seat are în plan lansarea unui alta SUV ce se va încadra în segmentul de crossovere de clasă mică - acolo unde Renault Captur, Opel Mokka sau Nissan Juke fac legea.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: