Știri

Primul SUV electric de serie Mercedes-Benz se va numi EQC

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQ Concept
Mercedes-Benz a ajuns la o înțelegere cu chinezii de la Chery în privința utilizării denumirii EQ pentru viitoarele modele electrice produse de germani. Astfel, germanii vor utiliza inițial acronimul EQC, urmat de variante similare pe bază alfabetică, în timp ce Chery va avea dreptul să folosească denumirile eQ și eQ1, urmat de combinații similare bazate pe cifre.
 
Chinezii formulaseră în primăvara acestui an o reclamație la Oficiul pentru Mărci Înregistrate din China în care cereau interzicearea folosirii denumirii EQ de către Mercedes-Benz, pe motiv că Chery utilizează deja log-ul eQ pentru un model de serie lansat încă din anul 2014.
 
Mercedes-Benz va putea folosi și denumirile EQ Power și EQ Power+ pentru modelele sale plug-in hybrid normale și pentru cele produse sub umbrela diviziei Mercedes-AMG, în timp ce Chery va putea folosi demunirile eQ și eQ1 și în afara Chinei, dar și sintagma EQ TEC pentru tehnologiile sale de propulsie electrică.
 
S-a dovedit astfel faptul că o înțelegere amiabilă este mult mai benefică ambelor părți, Mercedes-Benz și Chery urmând a-și dezvolta pe viitor game de modele electrice fără a mai exista presiunea dată de aspectele legale ce privesc numele respectivelor mașini.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: