Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz va asambla SUV-urile sale electrice EQ și în SUA

Mercedes-Benz - fabrica Tuscaloosa
Una dintre fabiricile ce va asambla SUV-urile electrice Mercedes-Benz din familia EQ va fi cea din Tuscaloosa (SUA), constructorul german anunțând ieri faptul că va investi în regiune un miliard de dolari pentru modernizarea și adaptarea liniilor de producție la specificul automobilelor electrice. Primul model din familia EQ va fi SUV-ul EQC - prefigurat de conceptul Generation EQ și care va fi lansat pe piață în 2019.

Mercedes-Benz sacrifică din profitul actual pentru viitorul mașinilor sale electrice

Mercedes-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz va demara un amplu program de reducere a cheltuielilor coroborat cu sacrificarea marjei de profit în vederea pregătirii lansării pe piață a viitoarelor modele electrice din familia EQ. Cuantificate la circa 4 miliarde de euro, tăierile de costuri au drept scop compensarea preconizatelor marje de profit ceva mai mici la vânzarea automobilelor electrice.
 

Primul SUV electric de serie Mercedes-Benz se va numi EQC

Mercedes-Benz EQ Concept
Mercedes-Benz a ajuns la o înțelegere cu chinezii de la Chery în privința utilizării denumirii EQ pentru viitoarele modele electrice produse de germani. Astfel, germanii vor utiliza inițial acronimul EQC, urmat de variante similare pe bază alfabetică, în timp ce Chery va avea dreptul să folosească denumirile eQ și eQ1, urmat de combinații similare bazate pe cifre.
Subscribe to RSS - Mercedes-Benz EQC