Știri

Programul Rabla 2017 a fost suplimentat cu circa 4.000 de tichete noi

Fotocredit: 

Auto-TestDrive / Gabriel Petrescu
Rabla Clasic - suplimentare buget 2017
Ministerul Mediului a anunțat suplimentarea bugetului dedicat programului Rabla Clasic cu 25 de milioane de lei, de această sumă putând beneficia astfel încă aproximativ 4.000 de persoane fizice. Astfel, bugetul total dedicat ediției 2017 a Programului Rabla va avea circa 25.000 de beneficiari - persoane fizice.
 
O altă noutate anunțată astăzi de ministrul Grațiela Gavrilescu ne vorbește despre prelungirea termenului de depunere a dosarelor de către persoanele juridice, până la data de 30 noiembrie 2017.
 
Totodată, programul Rabla Plus (dedicat automobilelor electrice și plug-in hybrid) va primi modificări substanțiale începând cu 2018. Va fi introdusă pe lista categoriilor de vehicule eligibile și gama cvadriciclurilor electrice - acestea urmând a benefecia la achiziție de un bonus de 5.000 de EURO.
 
Tot de anul viitor va fi eliminat și termenul limită de la 31 decembrie pentru emiterea facturilor prin care se cumpără mașinile electrice noi, dat fiind faptul că perioadele de livrare pentru acestea sunt de cele mai multe ori de ordinul lunilor. Facturile respective vor fi emise în termenul de 120 de zile de valabilitate a notelor prin care clienții s-au înscris în program, fără a mai fi condiționată livrarea efectivă a mașinii până la finele anului fiscal.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: