Știri

SKODA Fabia va putea fi configurată și alături de noile motoare 1.0 TSI

Fotocredit: 

SKODA
SKODA Fabia - 1.0 TSI
SKODA a updatat gama de propulsoare ce va fi disponibilă în configuratorul Fabia, modelul de clasă mică cehesc primind două versiuni de motorizare 1.0 TSI, de 95 și respectiv 110 CP. Noile unități turbo, în trei cilindri, înlocuiesc "defunctul" 1.2 TSI.
 
Utilizând un sistem de injecție la 250 de bari, noile propulsoare oferă performanțe dinamice mai mari față de vechile TSI-uri de 1.2 litri, completate de o eficiență sporită cu 6% atunci când vorbim de consumul de benzină.
 
SKODA - motor 1.0 TSI
 
Motorul 1.0 TSI de 95 de CP și 160 Nm cuplu maxim este capabil să împingă SKODA Fabia în 10.6 secunde pe sprintul de la 0 la 100 de km/h, cu 0.3 secunde mai rapid față de vechiul motor 1.2 de 90 de CP. Reprizele 60-100km/h și 80-120km/h se fac în același timp.
 
Unitatea 1.0 TSi de 110 CP livrează și 200 de Nm cuplu motor maxim, cu 25 de Nm mai mult față de vechiul 12. TSI de 110 CP. Astfel motorizată, SKODA Fabia poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 9.5 secunde, putând atinge 196 de km/h la capitolul viteză maximă. Noul motor este cuplat în standard la o cutie de viteze manuală cu șase trepte, opțional fiind disponibilă una automată DSG, cu șapte rapoarte.
 
Alături de noile motorizări, SKODA Fabia este dotată în standard sau opțional cu o listă și mai bogată de sisteme de siguranță activă sau de asistență a șoferului, printre ele numărându-se tehnologiile Front Assist cu City Emergency Brake, Multi-Collision Brake sau Adaptive Cruise Control.
 
Tot pe lista de opționale se numărăr și tehnologiile Infotainment Online și Care Connect ce oferă o conexiune la internet de mare viteză și o suită întreagă de funcții și aplicații dedicate.
 
SKODA va prezenta toate aceste noutăți la standurile sale de la Salonul Auto de la Geneva.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: