Știri

SKODA Superb primește o serie de noi dotări de siguranță și confort

Fotocredit: 

SKODA
SKODA Superb - noutati mai 2017
Începând cu luna mai 2017 SKODA Superb va primi o serie de noi tehnologii de siguranță, conectivitate sau de confort, pe lista acestora remarcându-se sistemul Care Connect - ce permite apelurile automate la 112 în caz de accident.
 
Astfel, toate modelele SKODA Superb Sedan și Combi fabricate începând cu ultimele zile ale lunii mai 2017 vor fi dotate în standard (de le nivelul de echipare Ambition în sus) cu pachetul Care Connect. Cea mai importantă noutate adusă de acesta vine din implementarea unui sistem ce sună automat la serviciile de urgență în cazul unui accident. În această situație se inițiază un apel telefonic, transmițându-se în același timp datele de localizare a mașinii. Șoferul sau pasagerii pot iniția un apel la 112 și în alte situații prin simpla apăsare a unui buton roșu plasat în zona plafonierei.
 
SKODA Care Connect
 
Suplimentar, inginerii SKODA au implementat pe Superb și facilitatea de acces de la distanță la funcțiile mașinii - grație aplicației SKODA Connect. Dacă este instalată pe un smartphone, aplicația permite șoferului să știe dacă toate geamurile sunt închise, dacă mașina este încuiată sau dacă luminile sunt stinse. Tot prin intermediul SKODA Connect poate fi localizată mașina într-o parcare aglomerată, poziția acesteai putând fi semnalată și prin activarea luminilor de avarie și a claxonului.
 
Tot la capitolul infotainment SKODA Superb în configurație 2017 a primit update-uri semnificative pentru sistemele multimedia, acestea oferind ecrane tactile mai mari (9.2 inch în cazul versiunii Columbus și 6.5 inch pentru Swing). Interconectarea dintre mașină și un telefon se poate face mai ușor cu ajutorul tehnologiei SmartLink+, aceasta permițând afișarea unor aplicații din smartphone direct pe ecranul sistemului multimedia.
 
Plusuri au fost aduse și la nivelul sistemelor de asistență a șoferului, pe lista din configurator urmând a se regăsi tehnologia Park Distance Control ce include un asistent la manevrele delicate de parcare. 
 
La interior va fi posibilă adăugarea funcției de masaj și ventilație pentru scaunul șoferului, iar comunicarea dintre cei aflați la bord va fi facilitată prin implementarea tehnologiei Digital Voice Enhancement care transmite vocile celor aflați pe scaunele față în boxele sistemului audio.
 
Pe lista de opționale apar și un nou set de jante pe 19 inch și o nouă culoare pentru caroserie - Velvet Red.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: