Știri

Acesta este noul Subaru Impreza - devăluit atât în versiunea sedan, cât și în cea hatchback

Fotocredit: 

Subaru
Noul Subaru Impreza 2017
Subaru a dezvăluit noul Impreza, cu ocazia deschiderii Salonului Auto de la New York. cea de-a cincea generație a celebrului automobil japonez va fi oferit atât în varianta sedan, cât și în cea hatchback și este construit pe noua platformă dezvoltată de Fuji Heavy Industries -  Subaru Global Platform.
 
Noul Subaru Impreza este primul model construit conform strategiei de management Prominence 2020 și impresionează la nivel estetiv prin liniile agresive, designerii Subaru folosind pentru prima oară pe o mașină de serie limbajul DYNAMIC x SOLID. ADN-ul Subaru nu se face însă uitat, noul Impreza aducând aminte de modele ce au făcut parte din portofoliul japonezilor în trecutul nu foarte îndepărtat.
 
Subaru Global Platform aduce laolaltă o mulțime de soluții tehnologice noi, dar și clasicele atu-uri cu care Subaru a cucerit clienții săi fideli - tracțiunea integrală Symmetrical All-Wheel Drive (AWD) și motorul Boxer. Astfel, sub capota noului Subaru Impreza va sta, cel puțin pe piața din SUA, un motor Boxer de 2.0 litri de nouă generație, cu injecție directă și care produce 152 de CP. Cuplul motor este transmis la roți prin intermediul unei cutii de viteze de tip CVT Linertronic. Specificațiile pentru versiunea dedicată Europei vor fi publicate ulterior.
 
Noul Impreza beneficiază de un șasiu mai rigid cu aproape 100% față de modelele actuale din oferta Subaru, lucru ce se adaugă unui centru de greutate mai coborât sau o suspensie îmbunătățită. Toate acestea se răsfrâng pozitiv asupra ținutei de drum și comportamentului dinamic, făcând din noul Impreza una dintre cele mai bune mașini din clasa sa la acest capitol.
 
Interiorul aduce în prim plan planșa de bord masivă, în centrul căreia stă ecranul tactil de 8.0 inch al sistemului de infotainment, sistem ce este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.
 
În materie de siguranță Subaru promovează pe Impreza suita de sisteme reunite sub numele EyeSight. Printre ele se numără Pre-Collision Braking Control, Adaptive Cruise Control sau Lane Keep Assist.
 
Subaru a a nunțat cu ocazia prezentării noii generații faptul că pentru piața din SUA Impreza va fi fabricat chiar pe continentul Nord-American (în statul Indiana), cu primele unități ieșite de pe liniile de asamblare la sfârșitul anului curent.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: