Știri

Angajații Volkswagen din Germania vor primi aproape 4.000 de euro primă

Fotocredit: 

Volkswagen
Angajatii Volkswagen Germania - prima in 2016
În ciuda problemelor enorme generate de scandalul Dieselgate iată că Volkswagen nu-și trece angajații pe planul doi, compania germană anunțând acordarea unei prime de 3.950 de euro pentru fiecare muncitor german "acoperit" de contractul colectiv de muncă semnat între patronat și sindicatul Volkswagen, parte a puternicului IG Metall.
 
Prima corespunde anului fiscal 2015, va fi plătită angajaților din fabricile germane din Brunswick, Emden, Hanover, Kassel, Salzgitter și Wolfsburg și este cu circa 2000 de euro mai mică față de ceea ce au primit angajații Volkswagen în primăvara lui 2015, 1.545 de euro fiind deja plătiți angajaților în noiembrie 2015.
 
Respectiva bonificație este reprezentată în valoarea ei brută, iar începând de anul viitor se va calcula ținându-se cont de precendeții doi ani fiscali încheiați.
 
"Angajații din fabricile noastre au lucrat anul trecut într-o presiune fantastică, fiind nevoiți să muncească peste program sau în schimburi suplimentare. Aceștia și-au demonstrat astfel atașamentul față de Volkswagen și de aceea suntem convinși că merită cu prisosință aceste prime", a declarat Bernd Osterloh, directorul Consiliului General al Muncii din cadrul companiei germane.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: