Știri

Celebrul VW Bulli va avea un urmaș electric, construit pe baza conceptului I.D. BUZZ

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen I.D. BUZZ - model de serie
Volkswagen va construi un model electric de serie bazat pe ideile conceptului I.D. BUZZ, decizia fiind anunțată oficial la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach. Dezvoltate avându-se drept reper legendarul VW Microbus T1 (Bulli), conceptul și ulterior modelul de serie vor să unească valorile trecutului cu descoperirile viitorului, într-o paralelă ce face trimitere la atmosfera boemă de pe Pebble Beach și dinamismul din Silicon Valley.
 
Data de lansare a microbuzului electric este estimată undeva în jurul anului 2022, moment în care deja pe drumurile publice vor circula primele exemplare de serie ale compactei I.D. - modelul ce va deschide practic avalanșa de mașini electrice Volkswagen dezvoltate de la zero și care se vor adresa în principal clienților din America de Nord, Europa și China.
 
"După prezentarea conceptului la Detroit și Geneva, am primit nenumărate scrisori și emailuri din partea clienților care ne rugau să construim un model de serie", motivează decizia anunțată la Pebble Beach CEO-ul Volkswagen - Herbert Diess. Alegerea exclusivistei stațiuni pe pe coasta Pacificului nu este deloc întâmplătoare, Bulli fiind unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale libertății tinerilor din California.
 
Tehnic, modelul de serie va prelua arhitectura MEB gândită pentru familia de modele I.D. și care presupune montarea bateriilor sub podea. Acest lucru va permite amplasarea celor două punți la o distanță considerabilă una de alta - lucru ce creează un spațiu interior extrem de generos, pregătit să facă posibile nenumărate soluții de aranjare a scaunelor și a elementelor de funcționalitate și confort.
 
Bateria ce alimentează motorul electric va fi capabilă să asigure o autonomie de până la 600 de km și va putea fi încărcată în doar 30 de minute până la 80% din capacitate (dacă este utilizat un încărcător de 150 de kW).
 
Volkswagen I.D. BUZZ măsoară 4.942 de mm lungime, 1.976 mm lățime și 1.963 mm în înălțime, valori ce vor fi păstrate în mare măsură și atunci când va fi definitivată forma finală a modelului de serie.
 
Versiunea dedicată familiilor și călătoriilor de vacanță va fi completată de un model destinat tranportului de marfă , ambele variante urmând a fi capabile să efectueze manevre de rulare autonomă de Nivel 3.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: