Știri

Citroen C4 Cactus se dezbracă de "haina" de crossover și devine un "hatchback compact"

Fotocredit: 

Citroen
Citroen C4 Cactus 2018
Citroen C4 Cactus are parte de un facelift mai important decât pare la prima vedere, crossoverul "nebun" lansat acum trei ani lăsând misiunea luptei în segmentul SUV-urilor noilor C3 și C5 Aircross. Astfel, francezii cataloghează noua generație C4 Cactus ca fiind un "hatchback compact" ce ar trebui să preia ștafeta "defunctului" C4.
 
Schimbările estetice aduse exteriorului sunt mai mult decât evidente, cam toate elementele definitorii ale caroseriei fiind modificate semnificativ. Totuși silueta generală a mașinii rămâne în linii mari aceeași, noul model putând fi recunoscut cu ușurință pe stradă drept un C4 Cactus veritabil.
 
Se remarcă de la prima privire dispariția Airbump-urilor - soluția ce și-a făcut debutul o dată cu lansarea lui C4 Cactus în 2014. Astfel, elementele de protecție din poliuretan se mai regăsesc doar în partea inferioară a portierelor și sunt integrate discret în linia pragurilor laterale. De modificări importante au parte zona frontală ce integrează logo-ul Citroen, farurile de ceață integrate în bară în același stil abordat de noul C3 și mai ales blocurile optice spate - mult mai "prezente" vizual grație aranjamentului 3D generat de elementele componente.
 
 
Clienții vor avea la dispoziție o paletă mult mai largă dedicată personalizării exterioare, Citroen oferind 31 de combinații posibile între cele nouă culori ale caroseriei și celor patru pachete distincte de personalizare coloristică.
 
Interiorul rămâne în mare parte neschimbat, noul C4 Cactus putând fi personalizat prin intermediul a cinci pachete ambientale ce modifică în consecință culorile și combinațiile de textură de pe scaune, fețele de uși și planșa de bord - Standard, Metropolitan Red, Wild Grey, Hype Grey și Hype Red.
 
Principala noutate de ordin tehnic este reprezentată de introducerea suspensiilor ce folosesc amortizoare hidraulice progresive (PHC), inovație pe care Citroen o va utiliza și pe viitoarele modele din gama sa. Dezvoltarea noii soluții tehnice a implicat depunerea a nu mai puțin de 20 de brevete de invenție, francezii promițând rezultate ce vor influența pozitiv comportamentul dinamic și confortul pasagerilor.
 
Gama de motorizări cuprinde unitățile PureTech 82, 110 și 130, dar și dieselul BlueHDi 100, cuplate în standard la o cutie de viteze manuală. Opțional este disponibilă una automată EAT6, însă doar pentru motorizarea PureTech 110.
 
 
Noua generație C4 Cactus oferă în standard sau opțional nu mai puțin de 12 sisteme de asistență a șoferului sau de siguranță activă, pe lista acestora numărându-se Active Safety Brake, recunoașterea indicatoarelor și semnelor de circulație, alerta de oboseală, sistemul ce monitorizează unghiul mort, Park Assist, Hill Assist, camera video pentru marșarier, sau tehnologia Grip Control.
 
Cu o lungime de 4.17 metri și un ampatament ce ajunge la 2.6 metri, noul Citroen C4 Cactus oferă un portbagaj a cărei capacitate de încărcare variază între 358 și 1.170 de litri.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: