Știri

Dieselgate - autoritățile din California au respins planul VW legat de motoarele 3.0 TDI

Fotocredit: 

Volkswagen
VW Touareg 3.0 TDI EA 189
Autoritatea pentru Calitatea Aerului din California (CARB) a respins planul prezentat de Volkswagen pentru remedierea problemelor "Dieselgate" atunci când vine vorba de motoarele 3.0 TDI. Acest lucru blochează practic un eventual proces de rechemare în service pentru cele aproximativ 85.000 de mașini Volkswagen, Porsche sau Audi dotate cu motorul V6 și vândute pe piața din SUA.
 
Autoritățile californiene au comunicat faptul că "propunerile Volkswagen și Audi sunt incomplete, prezintă deficiențe substanțiale și nu pot duce la întrunirea cerințelor legale pentru a readuce motoarele respective la normele de poluare trecute în fișele oficiale".
 
CARB așteaptă de la Volkswagen noi soluții în această direcție, termenul limită fiind decembrie 2016. În cazul în care nu se va cădea la un acord, germanii vor fi nevoiți să răscumpere mașinile în cauză, în marea lor majoritate modele Audi A8, Porsche Cayenne și VW Touareg, lucru ce se traduce prin sume suplimentare de bani pe care Volkswagen Group ar trebui să le scoată din conturi.
 
Decizia CARB eset oarecum surprinzătoare, dat fiind faptul că avocatul care reprezintă Volkswagen în acest caz declara cu numai o lună în urmă faptul că soluțiile de reparare pentru motoarele 3.0 TDI nu sunt deloc complicate.
 
Volkswagen a încheiat un acord luna trecută cu autoritățile americane pentru remedierea problemelor mașinilor echipate cu motoare 2.0 TDI EA 189, prin modificarea softului propulsoarelor. Acolo unde acest lucru nu este posibil, germanii s-au angajat să răscumpere mașinile cu probleme, numărul acestora ajungând la aproape 475.000. Costul total al campaniei se ridică la nu mai puțin de 15 miliarde de dolari.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: