Știri

Dieselgate - doar 50.000 de mașini afectate de scandal au fost "reparate" până acum, în Europa

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen - scandalul Dieselgate
Volkswagen nu a reușit până acum să remedieze problemele motoarelor TDI EA189 decât pentru 50.000 de mașini din Europa, o valoare infimă dacă stăm să ne gândim că nu mai puțin de 8.5 milioane de automobile sunt afectate de scandalul Dieselgate pe vechiul continent.
 
Cu toate acestea, oficialii grupului german sunt optimiști în ceea ce privește campaniile de rechemare în service, Fred Kappler, directorul de vânzări al Volkswagen, declarând faptul că până la sfârșitul lui 2016 vor fi rezolvate aproape toate unitățile în cauză.
 
Volkswagen așteaptă undă verde din partea Autorității Germane pentru Transporturi (KBA) pentru a reporni procesul de recall pentru Passat, asta după ce campania inițială a fost suspendată din cauza efectelor nedorite apărute după perațiunile de servisare - consum și zgomote mai mari.
 
Până la ora actuală au fost rezolvate problemele pentru Amarok și s-a început rechemarea în service pentru Golf 2.0 TDI Blue Motion. Germanii mai au acceptul KBA pentru Audi A4, A5 și Q5, dar și pentru SKODA Superb și Seat Exeo.
 
La nivel global, circa 11 milioane de mașini purtând siglele mărcilor de sub umbrela Volkswagen Group sunt afectate de imensul scandal al trucării rezultatelor la testele de emisii poluante.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: