Știri

Dieselgate - Germania pârăște grupul Fiat Chrysler la Comisia Europeană

Fotocredit: 

DUH (Deutche Umwelthilfe)
Fiat 500X 2.0 MultiJet - emisii NOx
Ministerul Transporturilor din Germania acuză oficial grupul Fiat Chrysler Automobiles (FCA) pentru faptul că ar fi folosit pe unele dintre mașinile sale diesel un dispozitiv de păcălire a testelor de emisii. Acuzația a fost trimisă către Comisia Europeană de la Bruxelles, conform junaliștilor germani de la WirtschaftsWoche.
 
Mai exact, autoritățile germane au certitudinea că grupul americano/italian a folosit un device ce oprea sistemele de reducere a emisiilor de NOx, după un timp bine stabilit trecut de la pornirea motorului. În acest mod, modelele FCA erau "curate" pe timpul testelor oficiale de emisii poluante, dat fiind faptul că în această perioadă toate sistemele funcționau în parametri normali.
 
Modelele aflate sub tirul acuzațiilor germane sunt Fiat 500X, Jeep Renegade și utilitara Fiat Doblo, toate cu motorul 2.0 MultiJet sub capotă.
 
Duelul dintre germani și italieni pe această temă durează încă de la începutul anului, acesta ajungând până la nivelul unor declarații nu tocmai amabile făcute la nivelul miniștrilor de resort din cele două țări membre UE.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: