Știri

Dieselgate - Volkswagen nu va acorda nicio compensație financiară clienților europeni

Fotocredit: 

Volkswagen
Matthias Mueller - CEO Volkswagen Group
Matthias Mueller, CEO-ul Volkswagen Group, a respins cu fermitate orice posibilitate prin care gigantul pe care-l conduce să acorde eventuale compensații financiare clienților păgubiți de Dieselgate în Europa. 
 
Oficialul german vrea să pună astfel capăt oricărei speculații apărute în presa europeană cupă ce Volkswagen a ajuns la un acord cu autoritățile din SUA, în urma căruia va cheltui circa 15 miliarde de dolari peste ocean pentru a stinge urmările celebrului scandal izbucnit în 2015.
 
Mueller a declarat faptul că un acord similar în Europa ar fi inacevat și nu a rputea fi susținut finaciar de către Volkswagen. "Nu trebuie să fi matematician pentru a-ți da seama că acordarea de compensații la niveluri destul de ridicate ar da Volkswagen complet peste cap", a spus acesta pentru publicația germană Welt am Sonntag.
 
Mai marele german a discutat această problemă săptămânile trecute cu Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru industrie, după ce aceasta ceruse insistent ca Volkswagen Group să acorde compensații financiare similare cu cele din SUA și clienților din Europa.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: