Știri

Iată cum funcționează sistemul Climatronic cu Air Care pe modelele SKODA

Fotocredit: 

SKODA
SKODA Climatronic cu Air Care

Sistemele de climatizare SKODA Climatronic cu Air Care reduc eficient nivelul de particule precum praful și polenul din interiorul vehiculului. Dacă senzorul dedicat detectează creșterea nivelului de poluanți, sistemul trece automat în modul de recirculare a aerului pentru a preveni intrarea aerului din exterior în mașină. Sistemul integrat de calitate a aerului (AQS) cu modul de recirculare automată contribuie la sănătatea și bunăstarea șoferului și pasagerilor, atât în ​​traficul urban, cât și în călătoriile mai lungi. Air Care și AQS cu senzor de poluare sunt disponibile pentru ENYAQ iV, KAROQ, KODIAQ, OCTAVIA și SUPERB.

Sistemele Climatronic din vehiculele SKODA măresc confortul și siguranța pasagerilor. În combinație cu sistemul de calitate a aerului (AQS), Climatronic trece automat în modul de recirculare de îndată ce senzorii detectează poluarea în aerul exterior. Filtrele foarte eficiente ale sistemului Air Care vor purifica apoi în mod continuu aerul din interiorul habitaclului, absorbind particulele și polenul împreună cu mirosurile neplăcute.

Sistemele de climatizare SKODA AUTO Climatronic sunt disponibile în format cu două zone și trei zone, în funcție de model și de nivelul de echipare. Aceste configurații permit setări individuale ale temperaturii aerului pentru șofer și pasagerul din față, în timp ce a treia zonă le permite și pasagerilor din spate să preselecteze temperatura preferată folosind comenzi separate. Odată activat, sistemul Climatronic Air Care purifică complet aerul din cabină folosind filtre interioare multistratificate, făcând călătoria și mai plăcută – nu numai pentru cei care suferă de alergii.

Funcția Air Care curăță aerul din habitaclu

Sistemul Climatronic Air Care utilizează diverși senzori și un filtru combinat avansat de carbon activat pentru a optimiza calitatea aerului și umiditatea din interiorul vehiculului; monitorizează nu numai temperaturile interioare și exterioare, ci și temperatura parbrizului și umiditatea relativă. Pentru a preveni aburirea parbrizului, se activează un compresor de aer condiționat, dacă este necesar, cu condiția ca temperatura exterioară să nu fie sub zero grade. Sistemul trece în modul de dezghețare, iar aerul curge către parbriz și geamurile laterale. În plus, intensitatea ventilației este crescută pentru a dezumidifica aerul din interior. În acest proces, aerul care circulă este trecut în mod repetat printr-un sistem de filtrare extrem de eficient și curățat temeinic. Filtrele de particule cu carbon activat și cele de alergeni nu numai că rețin particule fine de praf, funingine și polen, ci și absorb mirosurile neplăcute și elimină diferiți alergeni. Climatronic cu funcția Air Care este disponibilă fie ca dotare standard, fie ca opțiune pentru toate modelele noi SKODA.

Senzorul detectează poluanții gazoși și activează modul de recirculare

În multe modele SKODA, sistemul de calitate a aerului pentru recircularea automată a aerului folosește un senzor suplimentar de poluare care detectează impuritățile gazoase precum hidrocarburile, oxizii de azot și dioxidul de sulf. Dacă în habitaclu există o concentrație crescută de astfel de gaze, alimentarea cu aer din exterior este întreruptă automat și sistemul trece temporar în modul de recirculare. Apoi, sistemul va reveni automat la modul de aer curat. Air Care și AQS cu senzor de poluare sunt disponibile pentru ENYAQ iV, KAROQ, KODIAQ, OCTAVIA și SUPERB.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: