Știri

Iată noul Renault Kaptur - crossover 4x4 dedicat pieței din Rusia

Fotocredit: 

Renault
Noul Renault Kaptur 4x4
Renault a dezvăluit într-un final noul Kaptur, crossover cu tracțiune 4x4 destinat exclusiv piețelor din Rusia și din spațiul ex-sovietic. După cum am aflat acum câteva săptămâni, numele modelului ce are la bază "europeanul" Captur a fost dat chiar de consumatorii ruși, în urma unui sondaj amplu efectuat de Renault.
 
Așadar, noul Renault Kaptur se aseamănă destul de tare din punct de vedere estetic cu Captur, fiind însă mai mare la toate capitolele ce privesc dimensiunile. Acesta măsoară 4.333 mm lungime (+211 mm) și 1.813 mm lățime (+35 mm), în timp ce înălțimea atinge valoarea de 1.613 mm (+47 de mm față de Captur). Și ampatamentul noului Kaptur a fost mărit față de Captur, măsurând 2.674 de mm, cu nu mai puțin de 68 de mm mai mult.
 
Elemente distincte precum noile lumini de zi cu LED amplasate în bara față sau stopurile cu elemente LED 3D aduc însă o personalitate destul de puternică noului Kaptur, acesta nefiind deloc doar un Captur cu tracțiune integrală.
 
La interior cele două modele sunt aproape identice, Kaptur oferind un volum al portbagajului de 387 de litri, cu 10 mai mulți față de Captur.
 
Sistemul de tracțiune 4x4 cu diferențial blocabil central și garda la sol de 204 mm fac din noul Renault Kaptur un crossover foarte bine adaptat pentru condițiile de climă din Rusia, acolo unde iernile sunt mai lungi ca niciunde în lume. Tot cu gândul la frigul rusesc renault va putea dota noul Kaptur cu un sistem de pornire de la distanță al motorului, scaune încălzite sau parbriz încălzit.
 
Renault Kaptur va fi lansat pe piață în vara acestui an și va fi fabricat în uzinele Renault din Moscova, alăturându-se astfel celorlalte modele cu valențe off-road vândute în Rusia - Sandero Stepway, Duster și Koleos.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: