Știri

Lexus NX facelift a fost prezentat în premieră la Shanghai

Fotocredit: 

Lexus
Lexus NX facelift
Lexus NX a primit un ușor facelift, modelul revizuit putând fi admirat în premieră mondială la Salonul Auto de la Shanghai. Modificările estetice sunt însă minore, contructorul japonez vorbind totodată despre schimbări ce au vizat trenul de rulare utilizat de SUV-ul compact.
 
La nivelul designului se remarcă schimbări subtile ce vizează grila frontală și farurile, dar și partea inferioară a barei spate ce înglobează un set de elemente decorative cromate sau unul de țevi de eșapament cu formă pentagonală, dacă vorbim de versiunea F SPORT.
 
La interior schimbarea majoră vine la nivelul ecranului central, a cărei dimensiune a ajuns acum la 10.3 inch, față de cel vechi ce măsura doar 7 inch în diagonală. Butoanele de pe consola centrală beneficiază de o finisare cromată.
 
Nu sunt schimbări atunci când vorbim de versiunile de motorizare, Lexus alegând însă să redenumească varianta NX 200t în NX 300, chiar dacă propulsorul de sub capotă a rămas același - 2.0 turbo, 240 CP. Clienții pot alege și varianta hibrid NX 300h, propulsată de un sistem compus dintr-un motor aspirat de 2.5 litri și două unități electrice ce furnizează împreună aproape 200 de CP.
 
Modificările aduse trenului de rulare includ apariția sistemului Adepative Variable Suspension (AVS), dezvoltat pe baza tehnologiilor folosite pe sportiva LC 500.
 
Noul Lexus NX facelift va oferi în standard și așa numita suită Lexus Safety Sistem +, ce integrează tehnologii de siguranță activă precum Pre-Collision System, Dynamic Radar Cruise Control, LAne Departue Alertt sau Automatic High Beam.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: