Știri

Mercedes-Benz a dezvăluit noul C-Class Cabriolet - prima decapotabilă din familia C-Class

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Noul Mercedes-Benz C-Class Cabriolet
Mercedes-Benz a dezvăluit aseară noul C-Class Cabriolet, prima versiune decapotabilă de care are parte Clasa C în istoria sa. Strâns înrudit cu noul C-Class Coupe, noul Cabriolet va putea fi admirat la Salonul Auto de la Geneva.
 
Cum era de așteptat, noul C-Class Cabriolet preia mare parte din elementele stilistice ale versiunii Coupe, diferența majoră venind, evident, din apariția acoperișului retractabil din pânză, despre care Mercedes-Benz spune că se poate deschide/închide în doar 20 de secunde, la viteze de până la 50 de km/h. Acoperișul a fost dezvoltat pe baza celui de care dispune actualul S-Class Cabriolet.
 
Și dimensiunile sunt aproape identice cu cele ale lui C-Class Coupe, singurele diferențe venind la capitolul înălțime (+4mm), spațiu pentru cap pe locurile față (-4mm) și spațiu pentru cap pe locurile spate (+12mm). În ciuda faptului că dispune de un acoperiș textil, noul C-Class Cabriolet afișează un indice aerodinamic de doar 0.28, excelent pentru un automobil din clasa sa.
 
Suspensia ese coborâtă cu 15 mm față de sedanul C-Class, opțional putând fi adăugată suspensia AIRMATIC, reglabilă electronic în funcție de condițiile de rulare. Șoferul poate seta după preferințe comportamentul transmisiei și răspunsul accelerației prin intermediul sistemului DYNAMIC SELECT, ce oferă cinci moduri distincte - ECO, Comfort, Sport, Sport Plus și Individual.
 
Șoferul și pasagerii beneficiază de tot confortul și dotările disponibile pe C-Class, fiind în plus răsfățați de sisteme precum AIRSCARF, care suflă un val de aer cald în zona gâtului acestora.
 
Gama de motorizări este aceeași cu ceea ce regăsim la C-Class Coupe, fiind oferite versiunile C 220 d (170 CP, 400 Nm), C 250 d (204 CP, 500 Nm), C 180 (156 CP, 250 Nm), C 200 (184 CP, 300 Nm), C 250 (211 CP, 350 Nm), C 300 (245 CP, 370 Nm) și C 400 (333 CP, 480 Nm). La ele se adaugă super-sportiva  Mercedes-AMG C 43 4MATIC, al cărei motor V6 de 3.0 litri produce 367 de CP și 520 de Nm cuplu maxim. Cutia de viteze automată 9G-TRONIC este disponbilă pentru toate versiunile de motorizare, în timp ce sistemul de tracțiune integrală 4MATIC este disponibil pentru variantele C 220 d și C 200 - fiind dotare standard pe C 400 și C 43.
 
Noul Mercedes-Benz C-Class Cabriolet n duce lipsă nici de cele mai noi sisteme de siguranță sau de rulare semi-autonomă - precum ATTENTION ASSIST, COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS sau DISTRONIC PLUS. Partea de infotainment este asigurată de tehnologia COMAND Online.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: