Știri

Mercedes-Benz a prezentat faceliftul "legendei" G-Class

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Noul Mercedes-Benz G-Class 2015
Mercedes-Benz a operat un facelift "legendei" G-Class, cea mai serioasă maşină de teren produsă vreodată de constructorul german. Astfel, noul G-Class are parte de motoare revizuite, suspensii modificate în setup, precum şi exteriorul şi interiorul modificate stilistic. La toate acestea se adaugă o ediţie specială AMG.
 
Noul Mercedes-Benz G-Class a primit pe lângă deja existentul motor diesel (care de-acum respectă normele EURO 6) şi un V8 de 4.0 litri, biturbo, prezentat în primăvară odată cu lansarea conceptului G 500 4x42. Acesta este dezvoltat pe baza noii generaţii de motoare Mercedes-AMG V8, ce stau sub capota noilor Mercedes-AMG GT şi Mercedes-amg C 63. Sub capota noului Mercedes-Benz G 500 motorul produce 422 de CP şi 610 Nm cuplu maxim, valori ce permit o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în doar 5.9 secunde.
 
Şi versiunea G 350 d a primit un "boost" de putere, motorul de 3.0 litri V6 diesel producând 245 de CP, cu 34 mai mulţi decât în varianta precedentă. Cuplul maxim ajunge la valoarea de 600 Nm, acceleraţia de la 0 la 100 de km/h fiind făcută în 8.9 secunde.
 
Versiunile AMG sunt motorizate de un V8 (în cazul G 63) ce produce 571 de CP, respectiv de un V12 (pentru G 65) ce produce 630 de CP. V12-le produce şi un cuplu enorm, de nu mai puţin de 1.000 de Nm.
 
Cu ocazia faceliftului Mercedes-Benz a lansat şi o ediţie specială numită AMG EDITION 463 care beneficiază de un interior exclusivist, pus în lumină de combinaţiile în două nuanţe pentru instrumentarul de bord sau pentru tapiţeria din piele de pe scaune. Elemente din fibră de carbon întregesc "peisajul". La exterior se remarcă protecţiile inferioare din oţel inoxidabil, dungile AMG de pe lateralele caroseriei sau jantele de aliaj de 21 de inch. 
 
AMG EDITION 463 poate fi comandată în ambele versiuni de motorizare disponbile pentru modelele G AMG.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: