Știri

Noul Audi Q8 poate fi comandat începând din această lună

Fotocredit: 

Audi
Noul Audi Q8 - lansare pe piata
Audi a anunțat startul vânzărilor pentru noul Q8, cel mai tehnologizat SUV din portofoliul germanilor putând fi astfel comandat de-acum în Europa. Primele exemplare vor fi livrate în luna august, iar prețul de start afișează în Germania valoarea de 76.300 de EURO.
 
Cu o lungime de 4.986 de mm (cu 66 de mm mai scurt decât Q7), o lățime de 1.995 de mm (+27 de mm față de Q7) și doar 1.705 mm înălțime, noul Audi Q8 se distinge prin silueta sa față de mult mi galonatul Q7, propunând un design ce te trimite cu gândul la sportivitate și dinamism. Ies rapid în evidență partea frontală dominată de imensa grilă a radiatorului și de gurile de ventilație ce acoperă mare parte a barei frontale, profilul ce scoate din ecuație ramele portierelor, dar și spatele dominat de un complex desen dedicat blocurilor optice. Acestea din urmă, la fel ca blocurile optice față, beneficiază din plin de avantajele tehnologiei LED, Audi oferind ca și opțiune de top blocurile optice față HD matrix LED.
 
 
Ampatamentul ce ajunge la aproape trei metri oferă garanția unui spațiu interior mai mult decât generos pentru șofer și alți patru pasageri, în timp ce porbagajul poate acomoda un volum de bagaje cuprins între 605 și 1.755 de litri (ultima valoare fiind valabilă în cazul rabatării complete a banchetei spate). Scaunele față vor fi disponibile în patru versiuni de design, varianta de top oferind un profil ce poate fi customizat pe "formele" șoferului, dar și un sistem de ventilație. Funcția de masaj este disponibilă opțional atât pentru versiunea de top, cât și pentru scaunele S.
 
Desingul interior combină simplitatea liniilor estetice cu tehnologiile de ultimă oră ale căror funcții pot fi controlate și afișate aproape exclusiv prin intermediul ecranelor tactile cu diagonala de 8.6 și respectiv 10.1 inch. Ceasurile de bord clasice sunt înlocuite, așa cum era de așteptat, de ecranul de 12.3 inch al sistemului Audi virtual cockpit. Atmosfera din habitaclu poate fi personalizată grație multitudinii de culori, texturi și materiale puse la dispoziție în configurator.
 
Noul Audi Q8 oferă în standard sistemul de tracțiune integrală quattro, tehnologie ce garantează prestații fără cusur în teren accidentat sau pe suprafețe dificile atunci când vine vorba de aderență. Garda la sol ajunge la 254 de mm, fiind disponibilă ca și opțiune suspensia pneumatică adaptivă, ale cărei setări pot fi controlate cu ușurință de către șofer.
 
Gama de motorizări propusă de Audi pentru noul Q8 cuprinde pentru început doar un propulsor - corespondent cu versiunea Q8 50 TDI (motor 3.0 TDI, 286 CP și 600 Nm cuplu motor maxim). Propulsorul diesel beneficiază de aportul noii tehnologii mild hybrid MHEV, aceasta integrând într-un sistem de 48 de volți o baterie Li-Ion și un starter alternator BAS, capabile să recupereze până la 12 kW de energie și să stocheze până la 10 Ah ca și capacitate electrică. De livarrea cuplului motor la roți este responsabilă o cutie de viteze automată tiptronic, cu opt rapoarte.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: