Știri

Primarul Londrei cere 2.5 milioane de lire despăgubiri din partea Volkswagen

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen - Dieselgate Londra
Primarul Londrei solicită, în numele municipalității pe care o reprezintă, despăgubiri în valoare de 2.5 milioane de lire sterline din partea Volkswagen Group, ca urmare a scandalului Dieselgate.
 
Mai exact, Sadiq Khan (noul primar ales anul trecut) vorbește despre faptul că mașinile echipate de Volkswagen cu softul "minune" au eludat așa numita "Taxă de Aglomerație". În valoare de 11. 50 de lire, taxa putea fi evitată doar de către mașinile ce respectă cel puțin normele de poluare EURO 5 și care nu emit în atmosferă mai mult de 75 de grame de CO2 la fiecare kilometru parcurs. Și cum emisiile reale ale mașinilor Volkswagen afectate de Dieselgate erau simțitor mai mari în realitate față de ceea ce arătau testele oficiale de emisii, acestea nu ar fi trebuit să beneficieze de respectiva scutire de paltă a taxei de aglomerație.
 
Din cele circa 500.000 de mașini VW ce sunt înmatriculate în zona metropolitană a Londrei, aproape 80.000 sunt trecute pe lista neagră, calculele făcute de specialiștii londonezi ducând totalul pagubelor legate de ludarea respectivei taxe la 2.5 milioane de lire sterline.
 
Suma a fost stipulată într-o scrisoare oficială trimisă de către primarul Londrei oficialilor Volkswagen Group, respectivii bani urmând a fi folosiți, în cazul în care despăgubirile vor fi vreodată plătite, pentru demararea de noi programe de educație în direcția calității aerului, în școlile londoneze.
 
Sursa: AutoExpress
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: