Știri

Primul propulsor Volvo în trei cilindri debutează sub capota noului XC40

Fotocredit: 

Volvo
Volvo Drive-E - motor 3 cilindri
Volvo a anunțat lansarea primului său motor cu trei cilindri din istorie - unitatea pe benzină urmând a face parte din oferta de bază pentru noul XC40. Noul propulsor face parte din familia Drive-E și va fi o verigă extrem de importantă în "ecuația" electrificării gamei de automobile produse în viitor de suedezi.
 
Noul propulsor de 1.5 litri cu injecție directă beneficiază astfel de aceeași arhitectură modulară pe care sunt dezvoltate unitățile Drive-E în patru cilindri și va fi oferit pentru început alături de o cutie de viteze manuală cu patru cilindri. Din 2019 va fi disponibilă și posibilitatea cuplării la o cutie automată cu opt rapoarte.
 
Lansarea motorului în trei cilindri marchează și lărgirea gamei de propulsoare disponibile pentru noul XC40, cel mai mic SUV din portofoliul Volvo putând fi configurat în viitorul apropiat alături de versiunile D3 de 150 CP și T4 de 190 CP, ambele de 2.0 litri. Astfel, numărul total de motoare ajunge la cinci.
 
La fel ca și frații săi mai mari, XC40 va putea fi comandat și în versiunea de echipare Inscription - aceasta oferind o largă paletă de elemente de personalizare ce punctează în direcția luxului. Noul Volvo XC40 Inscription vine cu jante din aliaj pe 18, 19, 20 sau chiar 21 de inch, cu praguri laterale aparte, elemente cromate la nivelul grilei radiatorului și la nivelul geamurilor laterale, dar și cu nuanțe de vopsea speciale pentru caroserie.
 
la interior XC40 Inscription se remarcă prin schimbătorul de viteze finisat în textura cristalului sau prin elementele de personalizare Driftwood.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: