Știri

Renault Clio RS 16 - un concept care evocă activitatea francezilor în Formula 1

Fotocredit: 

Renault
Renault Clio RS 16
Pentru a săbători 40 de ani de istorie Renault Sport, dar și revenirea ca echipă de sine stătătoare în Formula 1, Renault a prezentat conceptul special Clio RS 16, mașină ce va fi dezvăluită în acest weekend cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco.
 
Noul Clio RS 16 împrumută câteva lucruri simbolice de la mașina de Formula 1, fiind vopsit în culorile monopostului cu care Renault concurează în acest sezon și purtând același indicativ, 16, ca și monopostul.
 
Sub capota conceptului Renault Clio RS 16 și-a făcut loc motorul de 2.0 litri folosit pe Megane RS 275 Trophy, inginerii francezi făcând eforturi considerabile pentru a adapta tot ansamblul propulsor pe dimensiunile lui Clio. Astfel, au fost modificate componentele suspensiei față, pentru a face față celor 360 de Nm furnizați de motor, soluția găsită fiind de a combina și a adapta diferite piese de suspensie folosite pe Megane, Espace sau Kangoo. Prezența motorului de pe Megane RS a impus și modificări serioase de soft, fiind nevoie de nenumărate adaptări pentru ca electronica motorului să "se împace" cu cea de pe șasiul lui Clio RS.
 
Evacuarea este livrată tot de Akrapovic, fiind ales un sistem cu două țevi de eșapament, amplasate spre lateralele barei spate.
 
Folosirea unor roți din aliaj ușor pe 19 inch a determinat evazarea pasajelor aripilor, Clio RS 16 fiind astfel mai lat cu 60 de mm față de un RS normal. Aspectul exterior agresiv este completta de un eleron imens montat în partea superioară a hayonului, dar și prin folosirea unor blocuri optice speciale, ce folosesc tehnologiile LED RS VISION și care permit gruparea în același element a luminilor de ceață, a celor de zi, dar și a celor "responsabile" cu semnalizarea. Numeroase inscripții de pe caroserie fac apel la denumirea RS 16, dar și la divizia Renault Sport.
 
După prezentarea de astăzi de la MOnaco, Clio RS 16 va putea fi admirat și la Festivalul Vitezei de la Goodwood, care se va desfășura anul acesta între 23 și 26 iunie.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: