Știri

Renault introduce pe utilitarele sale tehnologiile X-Track și 4x4

Fotocredit: 

Renault
Utilitare Renault - X-Track si 4x4
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților de utilitarea ce-și desfășoară activitățile pe terenuri diferite de asfalt, Renault lansează tehnologia X-Track ce va fi disponibilă pentru modelele Kangoo, Trafic și Master, dar și varianta 4x4 pentru Master
 
Cele două versiuni au fost dezvoltate sub umbrela diviziei Renault Pro+ împreună cu specialiștii de la Poclain Vehicules (X-Track) și Oberaigner Automotive (Master 4x4).
 
Tehnologia X-Track oferă o mobilitate superioară pe drumurile proaste sau pe cele acoperite cu zăpadă, oferind suplimentar față de sistemul Extended Grip (oferit în standard pe toate utilitarele Renault) un diferențial cu alunecare limitată, dar și protecții de metal sub mașină. Garda la sol este crescută cu 30 de mm în cazul Kangoo sau Trafic și cu 40 de mm dacă vorbim de utilitarele Master echipate cu X-Track. Sistemul este permanent activ, spre deosebire de Extended Grip care poate fi  dezactivat manual sau automat (când viteza depășește 50 de km/h). CLienții își vor putea configura utilitarele cu X-Track începând cu luna septembrie 2016.
 
Renault Extended Grip, X-Track si 4x4
 
Renault Master va putea fi comandat cu tracțiune 4x4 începând chiar din această lună, doar pe versiunile ce beneficiază în standard de tracțiune spate și diferențial blocabil pe respectiva punte. Sistemul de tracțiune integrală oferă și un reductor, ce poate fi activat sau dezactivat atunci când utilitara stă pe loc. În schimb, sistemul 4x4 poate fi pornit/oprit chiar și la viteze de până în 25, respectiv 20 de km/h.
 
Ca și în cazul X-Track, Renault Master 4x4 va beneficia de protecții din metal sub caroserie, în timp ce garda la sol pe puntea față este crescută la 65 de mm. Puntea spate este și ea mai ridicată față de normal, cu 58 de mm dacă vorbim de versiunile Master cu roți simple pe spate sau cu 45 de mm pentru versiunile echipate cu câte două roți pe fiecare parte, pe puntea spate.
 
Divizia Renault Pro+ își vinde produsele în 112 țări din întreaga lume, deținând fabrici de producție în Europa, Anmerica de Sud (Argentina și Brazilia) dar și în Maroc.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: