Știri

Schimbări la Renault Group România și Dacia - pleacă Nicolas Maure și vine Yves Caracatzanis

Fotocredit: 

Renault
Yves Caracatzanis - noul CEO Dacia
Renault a anunțat faptul că Nicolas Maure va deveni CEO al AVTOVAZ - joint venture pe care francezii îl au în Rusia alături de compania cu capital de stat Rostec. Nicolas Maure este nimeni altul decât actualul șef al operațiunilor Grupului Renault în România, dar și CEO al Dacia.
 
Francezul va prelua efectiv funcția de CEO al AVTOVAZ pe 4 aprilie, având greaua misiune de a limita pierderile masive cauzate de criza din Rusia, pierderi ce s-au cifrat anul trecut la aproximativ un miliard de dolari. Președintele Renault, Carlos Ghosn: "Cu Nicolas Maure dorim să continuăm strategia de modernizare a AVTOVAZ, în ciuda greutăților de moment și vom rămâne încrezători în viitorul pieței rusești de automobile, dar și în rolul de lider al AVTOVAZ pe această piață".
 
În același timp, conducerea Dacia și Renault Group România va fi preluată de Yves Caracatzanis. Francezul, născut în 1946 la Marseille, s-a alăturat Renault în anul 1992 ca Project Manager al departamentului de logistică.
 
Din 2013 Caracatzanis a fost responsabil cu supravegherea producției și a livrării de subansamble Renault pentru regiunea Eurasia.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: